Uspešno izvedeno gostujoče predavanje: Kako izberemo pravega kandidata v zaposlitvenem postopku? - MLC

Uspešno izvedeno gostujoče predavanje: Kako izberemo pravega kandidata v zaposlitvenem postopku?

Za nami je tudi 2. novembrsko gostujoče predavanje, ki pa se pravzaprav,  po svoji vsebini navezuje na aktivnosti Kariernega centra MLC Ljubljana, zato je bilo zanimivo tako iz stališča študentske prakse kot tudi tistih, ki iščejo zaposlitev ali po drugi strani sodelujejo v procesu iskanja novih kandidatov za delo. Na MLC Ljubljana smo včeraj gostili dr. Katjo Grgić, univ. dipl. psih., strokovnjakinjo s področja razvojne in organizacijske psihologije.

Gostujoče Predavanje Grgić.png

Skozi predavanje smo si podrobneje ogledali proces iskanja in izbora pravega kandidata za prosto delovno mesto, se spomnili različnih vrst kompetenc, ki zagotavljajo uspeh posameznika in njegovo dolgoročno zadovoljstvo na določenem delovnem mestu in si širše ogledali tudi kompetenčne modele. V drugem delu so nam bila predstavljena zanimiva dejstva, zakaj je sploh pomembna analiza delovnega mesta, nadalje kako presojamo skladnost kandidatov z zahtevami delovnega mesta, ogledali pa smo si tudi stopnjo objektivnosti različnih metod pri izboru najboljšega kandidata (od kompetenčnega intervjuja do psihološkega profiliranja).

In kdo sploh je pravi kandidat? Pravi kandidat je tisti, ki bo uspešen in učinkovit pri svojem delu, kos zadanim nalogam in bo na dolgi rok ohranil občutek lastne vrednosti. Ob tem se bo dobro počutil in bo ohranil pozitiven odnos do dela in podjetja.

Dr. Katji Grgić se še enkrat zahvaljujemo za slikovit prikaz vsebine in obisk na MLC Ljubljana,  da je skupaj z nami delila izkušnje in primere iz prakse ter sprožila v naših glavah marsikatero novo vprašanje, na katerega bo vredno poiskati odgovor. Študentom pa želimo, da poiščejo pravo mero samokritičnosti, da bodo z veseljem sprejemali izzive na karierni poti in se skupaj z njimi razvijali in rasli. Pri tem pa vam bo v pomoč tudi MLC Ljubljana!

 


Waiting In The Queue For Job Interview

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis