Utrinki iz konference v Atenah 11th Annual International Conference on Business, Law & Economics - MLC

Utrinki iz konference v Atenah 11th Annual International Conference on Business, Law & Economics

MLC Ljubljana je sodelovala na 11. mednarodni konferenci “Business, Law and Economics”, ki je potekala od 6. do 9. maja 2024 v Atenah v Grčiji. Konferenco organizira  Inštitut Atiner (Athens Institute for Education and Research)  v sodelovanju s partnerjem MLC Ljubljana.

Konferenca združuje strokovnjake, praktike in oblikovalce politik z vsega sveta in osredotoča na najnovejše dosežke in trende v poslovnem pravu in ekonomiji ter nudi platformo za izmenjavo idej, raziskovalnih ugotovitev in praktičnih študij primerov.

Dogodek je strukturiran s serijo 15 minutnih govorov, kot je bila tudi starogrška tradicija razpravljanja na Atenski Agori (glavnem trgu). Glavni govorci prihajajo iz vrst vodilnih akademikov, priznanih pravnih strokovnjakov ter vplivnih ekonomistov.

Na konferenci se je letos zbralo 35 govornikov iz 28 držav. Iz naše fakultete je v akademskih razpravah s prispevkom Preventing Mobbing in the Workplace by Making A Risk Assessment Analysis – Case Study  sodelovala doc. dr. Danijela Brečko.

MLC fakulteta je v sklopu konference drugi dan organizirala, sedaj že tradicionalno, Poster sekcijo, ki je namenjena predstavitvam ter izmenjavi študentskih razskovalnih prispevkov. Na sekciji je sodelovalo 7 študentov iz Slovenije, Španije ter Portugalske.

Liliana Pinto

Mentor: Asst. Prof. Dr. Rute Couto

The Role of Smart Cities in the development of suistanable Urbanism in local Authorities
Marta Serrao

Mentor: Asst. Prof. Dr. Susana Catarina Simoes de Almeida

The Human Right to Adequate Food: The challenges in the 21. Century
Paulo Ventura

Mentor: Asst. Prof. Dr. Rute Couto

Environmental Sustainability and Consumer Protection:  Implementation  the SDGs in the local level
Ana Marija Gradišek

Mentor: Mag. Sabina Vlašič, lecturer, MLC Ljubljana

Unveiling Bias: Prejudice in the modern Justice system
Elena Victoria Aznar Herrera and

Lorena Hernandez

Mentor:  Msc. Boštjan Turk, higher lecturer, MLC Ljubljana

Legal Consequences of Internet Scams in the European Context
Sanja Bakič

Mentor: Asst. Prof. Dr.Danijela Brečko, MLC Ljubljana

Health care – a factor of increasing motivation and productive energy
Rok Požun

Mentor: Asst. Prof. Dr. Danijela Brečko, MLC Ljubljana

The Future of Work: New Values and new Professions

 

Sekcijo je otvoril dekan MLC, red. prof. dr. Srečko Devjak, povezovala pa jo je doc. dr. Danijela Brečko.

11. mednarodna konferenca “Business, Law & Economics” uspešno uresničuje svoje poslanstvo in privablja prispevke iz vrhunskih univerz in raziskovalnih institucij po vsem svetu. Interdisciplinarna narava konference spodbuja celostni pristop k poslovnemu pravu in ekonomiji, kar dogodek dela dragocen za vsakogar, ki si želi izboljšati svoje znanje in profesionalno mrežo na teh področjih.

Atene, mesto z bogato zgodovinsko in kulturno kuliso, služijo kot navdihujoča lokacija za konferenco. Prizorišče namreč združuje sodobne objekte z lahkotnim dostopom do zgodovinskih znamenitosti, kar udeležencem omogoča uživanje v kombinaciji strokovnega razvoja in akademskih razprav v pred in postkonferenčnem delu dogajanja. Družabni dogodki in kulturni ogledi spodbujajo sodelovanje in izmenjavo med udeleženci iz različnih okolij ter ponujajo številne priložnosti za mreženje.

Spremljajte našo spletno stran mlcljubljana.com in se nam pridružite s prispevkom ali kot poslušalec naslednje leto na 12. mednarodni konferenci Business, Law & Economics”, kajpak znova v Atenah.

Img 5932 B26146e2 654e 4c35 A7ef F511dd3bb744


Img 5925

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis