Uvodnik dekana, red. prof. dr. Srečka Devjaka v reviji Pravna praksa - MLC

Uvodnik dekana, red. prof. dr. Srečka Devjaka v reviji Pravna praksa

V zadnji septembrski izdaji časopisa za pravna vprašanja Pravni praksi je na povabilo uredniškega odbora imel čast pripraviti uvodnik naš dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak. V uvodniku z naslovom Študij poslovnega prava za uspešno delo managerjev v pogojih digitalnega poslovanja je strnil nekaj pomembnih dejstev in svojih misli o kakovosti visokošolskih izobraževalnih ustanov ter nujnosti interdisciplinarnosti managementa in poslovnega prava, ki pravzaprav izhaja iz zavedanja pomena in vloge nalog sodobnega managementa ob pogojih hitro se spreminjajoče digitalizacije. V razvitih gospodarstvih je pomembno vodilo, da se mladi že v času študija seznanijo s tematiko poslovnih problemov in z njihovimi naprednimi rešitvami ter da je diplomante mogoče čim prej aktivno vključiti v delovne procese delodajalca.

Aktualne vsebine študijskih programov na MLC Ljubljana omogočajo mladim pridobiti temeljno znanje o naravi poslovnih procesov, pravnem okolju in sodobnih managerskih rešitvah. Poleg tega pa morajo poznati tudi prednosti in pomanjkljivosti uvajanja novih informacijskih tehnologij, optimizacije procesov, umetne inteligence, digitalne preobrazbe , selitve v oblak in novosti kibernetizacije poslovnega okolja.

In to so, med drugimi –  vsebine obeh študijskih programov na MLC Ljubljana, ki sta oblikovana po modelu naprednih ameriških in evropskih visokošolskih ustanov sodobnega managementa in poslovnega prava.

Uvodnik se zaključuje s predstavitvijo visokošolskega in magistrskega študijskega programa Management in poslovno pravo na MLC Ljubljana, pomenu in prednostih študija ter raznolikosti, ki izhaja iz širokega spektra zaposljivosti diplomantov MLC Ljubljana.

Uvodnik z besedami dekana MLC Ljubljana, red. prof. dr. Srečka Devjaka si lahko v celoti preberete tudi sami – vabljeni!

 


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis