Vitka načela za učinkovito poslovanje in življenje - MLC

Vitka načela za učinkovito poslovanje in življenje

Včeraj, 5. maja 2021 smo na MLC Ljubljana v okviru 4. Promocijskega predavanja gostili člana naše akademske skupnosti, podjetnika in svetovalca, doc. dr. Roka Stritarja. V kratkem, a zanimivem predavanju smo govorili o povečevanju produktivnosti, o načelih vitkega poslovanja, ki jih lahko uporabimo za učinkovitejše poslovanje in tudi v življenju nasploh in spoznali, da lahko vsaka organizacija na ta način izboljša svoje poslovanje. V prvi vrsti je najpomembnejše optimiziranje poslovnih procesov, ki poudarja usmerjenost k strankam (uporabnikom), saj je podjetje lahko resnično uspešno le v primeru, da zadovoljuje potrebe svojih strank in obenem presega njihova pričakovanja. Zavedati se je potrebno, da vse tisto, kar ne dosega vrednosti za stranke, predstavlja odpadek in pomembno se je tega čim prej znebiti, saj je popoln poslovni proces tisti, ki takšnih odpadkov enostavno nima. Napačno je živeti in poslovati v prepričanju, da popolni proces obstaja, zato je potrebno ravnati v smeri stalnih izboljšav in potrebnih sprememb, na katere pa se vsi tako ali drugače težko prilagajamo, kar izhaja iz človeške narave same. Odpor do sprememb je treba znati preseči in najti pot za učinkovito poslovanje in življenje v smislu »Kako biti pameten in ne samo priden!«.

 

Vsem, ki ste bili včeraj z nami še enkrat hvala za sodelovanje in ne pozabite, vidimo se tudi v začetku junija, v novi epizodi predavanj iz naslova promocije študijskih programov na MLC Ljubljana.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis