Gostujoče predavanje MLC Ljubljana: Vloga in pristojnosti Ustavnega sodišča

Gostujoče predavanje MLC Ljubljana: Vloga in pristojnosti Ustavnega sodišča

Gostujoče predavanje MLC Ljubljana bo potekalo v izključno ONLINE izvedbi v sredo, 18. novembra 2020 ob 17.00 uri, v središču novembrske tematike pa bo tokrat Ustavno sodišče kot najvišji organ sodne oblasti za varstvo ustavnosti in zakonitosti, človekovih pravic ter temeljnih svoboščin v državi.

Poiskali bomo odgovore na številna vprašanja, kot npr. Kakšna je vloga Ustavnega sodišča v pravnem redu? Kako pristojnosti Ustavnega sodišča vplivajo na delovanje zakonodajne, izvršilne, pa tudi sodne veje oblasti? Zakaj je Ustavno sodišče pomembno za slehernega posameznika? Kakšno je razmerje med Ustavo, Ustavnim sodiščem in politiko, zlasti predstavniškim telesom? Kakšna je vloga Ustavnega sodišča v času epidemije COVID-19?

Predavanje bomo zaključili s praktičnim vidikom delovanja sodišča.

 

Vljudno vabljeni na predavanje,

tokrat z nami as. dr. Iztok Štefanec, svetovalec Ustavnega sodišča


Predavanje MLC Ljubljana

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis