Kontakt in vpis
Zapri

Kontakt in vpis

 • E: INFO@MLCLJUBLJANA.COM
 • M: 040 931 231 ALI 040 937 931
 • TEL: +386 (0)59 047 920

Kontaktirajte nas


Visokošolski programMagistrski programDodatno izobraževanje

*obvezna polja

Dogodki

Za naše študente zbiramo in objavljamo najbolj aktualne dogodke na področju študija in mreženja.

Brucovanje 2

Aktualni dogodki

EVROPSKA POSLOVNA ŠOLA

Lokacija: Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Datum: oktober 2019 –  januar 2020

Vse študente vabimo, da se udeležite Evropske poslvne šole, ki bo potekala na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu, v okviru Jean Monnet Chair projekta European Union of Tomorrow.  Evropska poslovna šola bo potekala med oktobrom 2019 in januarjem 2020, izvedli pa jo bodo priznani mednarodni strokovnjaki s področja evropskih študij. Udeležba je za vse zainteresirane brezplačna, udeleženci pa ob zaključku prejmejo ustrezno število ECTS točk in certifikat o udeležbi. Več o Evropski poslovni šoli si lahko ogledate na Tema delavnice: »Web orodja za uspešno vodenje crowdfunding kampanij«.

Prijava: Elektronsko prijavnico ter program najdete TUKAJ

VsE sodelujočE ŠTUDENTE in druge vključene (mentorje, koordinatorje, strokovne sodelavce)  v projektih Po kreativni poti do znanja (PKP) in Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK) ter

vsE tiste, ki VAS zanimajo konkretne vsebine projektov, njihovi rezultati in doprinos družbi ter kompetence, znanja, izkušnje, ki so jih študenti pri sodelovanju na projektih pridobili,

in nenazadnje kakšne priložnosti se jim, tudi zaradi sodelovanja na PKP in ŠIPK projektih, ob vstopu na trg dela ponujajo,

VABIMO, da se nam pridružite na dogodku

“KOMPETENCE za ZELENO PRIHODNOST”.

Dogodek bo potekal v torek, 15. oktobra 2019,

v prostorih Izuma v Mariboru.

 Program dogodka:

9.00 – 10.00Registracija in jutranja kava
10.00 – 12.00

1. del

Nagovor predstavnikov gostiteljev:

– Irena Kuntarič Hribar, direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije

dr. Jernej Pikalo, minister Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (tbc)

mag. Ladeja Godina Košir – Predavanje z interaktivno delavnico »Krožno gospodarstvo kot poligon priložnosti«

Mag. Ladeja Godina Košir je strokovnjakinja s številnimi domačimi in mednarodnimi praksami s področja krožnega gospodarstva

Primeri dobrih praks projektov PKP, ŠIPK (1.del)
12.00 – 13.00Odmor in kosilo
13.00 – 14.30

2. del

Predstavitev rezultatov programov PKP, ŠIPK
Primeri dobrih praks projektov PKP, ŠIPK (2.del)
Zaključne misli

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa

Dogodek bo povezoval Aleš Novak, stand up komik nove generacije.

Ker je OKOLJE pomembna tema, ki odpira številne priložnosti in možnosti, boste v njih ali morda tekom predavanja mag. Ladeje Godina Košir, strokovnjakinje s številnimi domačimi in mednarodnimi praksami s področja krožnega gospodarstva, poslanstvo za svojo prihodnost prav TU našli tudi VI.

Zagotovljen bo brezplačen prevoz iz Ljubljane, Kopra in Novega mesta.

Prijave na dogodek TUKAJ. Pohitite, ne bo vam žal!

Za dodatne informacije smo dosegljivi preko e-pošte: pkp@sklad-kadri.si ali telefonske številke: 01 434 15 74.

Ekipa PKP in ŠIPK

Dogodek sofinancirata MIZŠ in EU iz ESS.

BREZPLAČNI SPLETNI SEMINAR – »PSIHOLOGIJA PRODAJE«

Datum: brezplačna povezava na spletni seminar bo na voljo vse do junija 2020!

Kraj: na spletu

SPOT svetovanje JV Slovenija je v okviru svojih aktivnosti za podjetja, podjetnike, ter potencialne podjetnike 2. julija 2019 organiziral spletni seminar na temo: »Psihologija prodaje«, v izvedbi podjetja Lisac & Lisac d.o.o.

Zaradi velikega zanimanja in aktualnosti teme so se z izvajalcem dogovorili za odprt dostop do spletnega seminarja.

Iz vsebine: V vsakem podjetju je en prodajalec, ki proda več kot polovica vseh drugih skupaj. V vsaki panogi obstajajo podjetja in ljudje, ki zaslužijo in prodajo več. So na vrhu piramide. Pa ne zato, ker bi imeli boljši izdelek ali storitev, temveč predvsem zato, ker znajo prodajati! Ker razumejo psihologijo prodaje. Na spletnem seminarju boste dobili zgoščene, aktualne in uporabne informacije o tem, kaj to pomeni.

Udeležba je brezplačna!

Prijave: Prijave niso potrebne. Do spletnega seminarja dostopate prek povezave: http://spotjvslovenija.website2.me/dogodki.

Dodatne informacije: e-naslov: marija.bauman@rc-kocevjeribnica.si.

PRIJAVE ZA PROGRAM ZAPOSLI ME DO KONCA LETA

Vir in informacije: STA, 12. 7. 2019, www.sta.si

Zavod za zaposlovanje je podaljšal rok za prijavo delodajalcev v program Zaposli me 2017/2019, in sicer so prijave možne do konca leta. Delodajalec lahko za zaposlitev brezposelne osebe za vsaj eno leto prejme od 5000 do 7000 evrov subvencije.

Namen programa je spodbuditi zaposlovanje brezposelnih oseb, ki so stare nad 30 let in so vsaj 12 mesecev prijavljene med brezposelnimi, ki so dopolnile 30 let in imajo končano največ osnovno šolo, ki so starejše od 30 let in so prejemniki denarne socialne pomoči, ki so starejše od 50 let ali ki so stare vsaj 30 let in bodo po vključitvi v programe socialne aktivacije znova postale dejavne na trgu dela.

Delodajalec lahko – odvisno od števila kriterijev, ki so določeni v ciljni skupini brezposelnih in jih izpolnjuje kandidat za zaposlitev – prejme od 5000 do 7000 evrov subvencije za brezposelno osebo, ki jo zaposlijo za najmanj eno leto. Zavod subvencijo izplača v dveh delih, in sicer prvi del ob zaposlitvi, drugi del pa po izplačilu plače za 12. mesec zaposlitve.

Arhiv dogodkov

SEJEMSKE PREDSTAVITVE V AVSTRIJI V MESECU AVGUSTU IN SEPTEMBRU 2019

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 19. 6. 2019, Avtor: mag. Dušan Pšeničnik, Veleposlaništvo Republike Slovenije na Dunaju

V Avstriji bodo v mesecu avgustu in septembru 2019 potekali naslednji sejmi:

Doppel CACIB Rassehundeschau 2019, Messe Innsbruck, 17.-18. avgust 2019 (B2C)
Pasji sejem organizira Avstrijsko združenje kinologov (ÖKV), ustanovljeno leta 1909, ki je krovna organizacija za približno 100 avstrijskih psov z okoli 500 pridruženimi klubi, ki se ukvarjajo s športom, živinorejo, izobraževanjem, razstavljanjem, usposabljanjem, testiranjem in vzrejo psov. Avstrijsko združenje kinologov je edina avstrijska federacija psov, ki je tudi članica mednarodne zveze psov, FCI (Fédération Cynologique Internationale).

49. Inform Oberwart, Oberwart, 28. avgust – 1. september 2019 (B2C)
INFORM Oberwart poteka letos že 49. leto in se je skozi desetletja uveljavil kot “kraljica” vseh sejmov na Gradiščanskem. Že skoraj pol stoletja zagotavlja odgovore na nešteto vprašanj, medsebojno povezuje poslovne partnerje, pri čemer stranke pripelje v šotor za zabave do pravih strokovnjakov. Vsakdo, ki se sprehaja po razstavnih prostorih INFORM Oberwarta, bo vedno našel odgovor in opravil svoje delo.

Rieder Volksfest, Ried im Innkreis, 29. avgust – 1. september 2019 (B2C)
Rieder Volksfest na več kot 22.000 m² že desetletja ponuja najboljšo zabavo za mlade in stare. Na tradicionalnem ljudskem festivalu Rieder Messe s prostim vstopom so načrtovani osupljive vožnje, raznovrstno otroško območje, kulinarični užitki, tematski dnevi v zabaviščnem parku in šotoru, tradicionalni šotor, atmosferska vinska dvorana in prostor za zabavo.

ÖKO FAIR TIROL Die Messe für nachhaltiges LEBEN 2019, Messe Innsbruck, 30. avgust – 1. september 2019 (B2C)
Osrednja platforma v središču Alp za vse, ki se zanimajo za trajnostni življenjski slog in potrošnjo. Aktualni trendi na področju mode in tekstila, prehrane, življenjskih stilov, prostega časa in turizma za potrošnike ter trajnostnih proizvodov in storitev, informacije o certificiranju ali predstavitvah najboljše prakse za podjetnike ustvarjajo alternative konvencionalni ponudbi iz skoraj vseh področij življenja in poslovanja.

Herbstmesse, Dornbirn, 4.-8. september 2019 (B2C)
Prostor za srečanje, prostor za dober pogovor, prostor za odkrivanje novega. Doživite trge in ljudi v domačem vzdušju, ki bo trajalo pet dni, tako da boste imeli čas, da vidite, slišite, se čudite, in seveda, nakupite vse tisto, kar si vaše srce poželi.

Rieder Messe – Internat. Landwirtschafts- und Herbstmesse, Ried im Innkreis, 4.-8. september 2019 (B2C)
Rieder Messe 2019 je sejem v Avstriji, ki uspešno povezuje kmetijstvo (vključno z vrhunskimi živalskimi prireditvami).

Herbstmesse, Celovec, 11.-15. september 2019 (B2C)
V Celovcu bo že 85. leto potekal Jesenski sejem, največji nakupovalni sejem v Južni Avstriji. Najpomembnejša tema razstave je Gradbeništvo, energija in ogrevanje, sledi Moda in kulinarika Alpen-Adria.

KREATIV, Bozen, 13.-15. september 2019 (B2C)
Sveže ideje, nove tehnike in raznovrstni materiali: vsi, ki uživajo v kreativnem oblikovanju, obdelavi in okrasitvi, bodo našli navdih za svoje projekte in umetniška dela na Kreativu!

Welser Volksfest – Herbst, Wels, 13.-15. september 2019 (B2C)
V Volksfestu se že veselimo jeseni 2019 od 13. do 15. septembra. Ne pozabite na tradicionalno vadbeno razsvetljavo s festivalskim točenjem piva v četrtek, 12. septembra.

fafga’19 – Fachmesse für Gastronomie, Hotel und Design, Messe Innsbruck, 16.-19. september 2019 (B2B)
Hotelski in gastronomski sejem FAFGA alpski superior je še dodatno podprl svoj položaj kot najpomembnejša investicijska, svetovalna in mrežna platforma za tirolsko turistično industrijo. Visokokakovostna in popolna ponudba, skupaj z najnovejšim industrijskim programom, je privedla do pripravljenosti za vlaganje okoli 75 odstotkov med trgovske obiskovalce.

Classic Austria, Wels, 20.-22. september 2019 (B2C)
Klasična Avstrija je zbirališče vseh ljubiteljev klasičnih avtomobilov, zbirateljev in restavratorjev. Od klubov blagovnih znamk, prodajalcev avtomobilov in trgovcev z deli, elegantnih klasičnih avtomobilov in klasičnih avtomobilov, zgodovinskih motornih koles, pa do tovornjakov in traktorjev so predstavljeni v Welsu.

Bau & Energie, Wieselburg, 27.-29. september 2019 (B2C)
BAU & ENERGIE v Wieselburgu je eden najpomembnejših in najobsežnejših sejmov za gradnjo v Spodnji Avstriji in lahko izstopa iz velikega števila manjših sejmov domače obrti, saj ponuja obsežno paleto razstav in kakovostno predavanje in podporni program. Pri BAU & ENERGIE se upoštevajo trenutni razvoj dogodkov in vključevanje novih tem, ki se izvajajo na sejmih, pa tudi širitev in konsolidacija vzpostavljenih kontaktnih točk.

Biker-s-World, Messezentrum Salzburg, 28.-29. september 2019 (B2C)
Biker-s-World bo letos od 28. do 29. septembra 2019 naredil naslednji postanek v boksih. Ta vikend se dvorane Messezentrum Salzburg ponovno spreminjajo v Eldorado za vse ljubitelje vročih koles in slavnega življenjskega sloga! Različna območja od Racing Corner do US Cars & Hot Rods omogočajo osebno pot do priljubljenih žarišč. Rockabilly flair in kolesa po meri zagotavljajo pravi ambient.

Heritage World, Messezentrum Salzburg, 28.-29. september 2019 (B2C)
Nov sejem tradicionalne izdelave in oblikovanja, ki bo potekal skupaj s sejmom Biker-s-World.

Sportmesse Salzburg, Messezentrum Salzburg, 28.-29. september 2019 (B2C)
Sportmesse Salzburg pomeni gibanje, preventivo in regeneracijo! Sodelovalni in nakupovalni značaj Sportmesse Salzburg ponuja priložnost za športne aktivnosti in odkrivanje novih športov.

 

DAN INOVATIVNOSTI 2019, BRDO PRI KRANJU

Datum: 25. september 2019

Kraj: Kongresni center Brdo pri Kranju

Organizator: Gospodarska zbornica Slovenije

Letošnja rdeča nit Dneva inovativnosti in priznanj GZS za inovacije je postavljanje vprašanj o vzrokih za nastanek inovacij.

Z drugimi besedami bi lahko rekli, da se sprašujemo o smislu inoviranja in inovacij. Zakaj inovirati? Zakaj je prišlo ravno do teh inovacij? Kaj je problem? Kaj ga rešuje? Kdo, kdaj in kje ga je reševal? Kako je prišlo do rešitve in kako inovacije rešujejo probleme? Na ta in druga vprašanja bodo tokrat odgovarjali letošnji inovatorji.

Več o dogodku

Dogodek je brezplačen.

Dodatne informacije: Dodatne informacije o dogodku so vam na e-naslovu: mojca.umek@gzs.si.

 

POSLOVNE PRILOŽNOSTI ZA SLOVENSKA PODJETJA V VIETNAMU, LJUBLJANA

Datum: 4. september 2019, od 10. do 12. ure

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (Poslovna oaza/ 7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana

Vas zanimajo aktualne poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Vietnamu?
Prednosti in spremembe za vaše podjetje, ki jih prinaša nedavno sklenjen prostotrgovinski in investicijski sporazum med Vietnamom in EU?
Udeležba v slovenski vladno-gospodarski delegaciji, pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška novembra 2019 v Vietnam?
Poslovno mreženje s predstavniki slovenskih podjetij, zainteresiranimi za poslovanje z Vietnamom ter predstavniki Veleposlaništva Vietnama, MGRT in GZS?
Če je odgovor na vsaj eno od navedenih tematik pritrdilen, vas vljudno vabijo, da se udeležite seminarja VIETNAM – Poslovne priložnosti za slovenska podjetja, ki bo potekal v sredo, 4. septembra 2019, od 10. do 12. ure, v Ljubljani, na GZS/Poslovna oaza, Dimičeva 13.

Dogodek organizira Gospodarska zbornica Slovenije, na pobudo in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Veleposlaništvom Socialistične republike Vietnam z Dunaja.

Program*:

09:45 – 10:00
Registracija udeležencev
10:00 – 10:20
Pozdravne besede organizatorjev

Predstavnik Gospodarske zbornice Slovenije

Mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS

Nj. eksc. G. Le Dung, veleposlanik, Veleposlaništvo Socialistične republike Vietnam **
10:20 – 10:45
Presentation of business opportunities (key sectors)**

Agricultural machinery and high-tech agriculture
Metallurgy and mechanical engineering
Supporting industry for automobile, electronics sectors; mobility and green technology
Environment industry (waste and water treatment, processing)
Renewable energy
Logistics
Forestry
g. Tran Viet Phuong, trgovinski predstavnik, Veleposlaništvo Socialistične republike Vietnam
10:45 – 10:55
Prostotrgovinski in investicijski sporazum Vietnama z EU ter koristi za slovenska podjetja

mag. Suzana Papež Skubic, višja svetovalka, Sektor za trgovinsko politiko, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS
10:55 – 11:00
Predstavitev obiska slovenske vladno-gospodarske delegacije v Vietnamu

ga. Dijana Madžarac, sekretarka, Direktorat za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo, Sektor za internacionalizacijo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS
11:00 – 11:30
Predstavitev slovenskih udeležencev, razprava
11:30 – 12:00
Poslovno mreženje udeležencev
* Pridružujejo si pravico do manjših sprememb programa dogodka.

**Prispevek bo v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko najkasneje do 2. septembra 2019 oziroma zasedbe razpoložljivih mest.

PREDSTAVITEV KITAJSKIH PODJETIJ IZ ŠANGHAJA V SLOVENIJI, LJUBLJANA

Datum: 29. in 30. avgust 2019

Kraj: Gospodarsko razstavišče, Dunajska cesta 18, Ljubljana

The 8th Shanghai Fair 2019

četrtek, 29. avgust 2019, od 15.00 do 18.30 ure ter petek, 30. avgust 2019 , od 9.30 do 17.00 ure

Potem, ko so se kitajska podjetja iz Šanghaja in njegove okolice v zadnjih letih že predstavila v Albaniji, Srbiji, Estoniji, Latviji, Litvi, Belorusiji in Ukrajini, bo letošnji, že osmi po vrsti promocijski dogodek potekal 29. in 30. avgusta 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Gre za enega največjih tovrstnih dogodkov, saj se bo preko sto kitajskih podjetij s svojimi izdelki in storitvami predstavilo na več kot dvesto stojnicah in preko 4000 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru. Med njimi bodo prisotna tudi nekatera renomirana kitajska podjetja (npr. Warrior rubber shoes, Daketang Teahouse, Son Lu ShangLin, GW Industry, idr.).

Glavna področja tokratne predstavitve bodo: tekstil in tekstilni izdelki, modni dodatki, široko potrošni izdelki, IKT in visoko tehnološki izdelki ter oprema, elektronsk in električni izdelki in oprema, kemični izdelki, izdelki iz nekovinskih materialov, medicinska oprema ter izdelki za zdravstveno nego, idr.

Razstava in promocijski dogodek sta namenjena tako širokemu krogu obiskovalcev, kot tudi strokovni javnosti in poslovnežem, saj sodelujoča kitajska podjetja prihajajo v Slovenijo z namenom iskanja različnih oblik trgovinskega in poslovnega sodelovanja z zainteresiranimi slovenskimi sogovorniki.

Poleg organiziranih poslovnih sestankov bo v okviru dvodnevnega dogajanja na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekala tudi cela vrsta predstavitev, okroglih miz, pokušanje kitajskih dobrot, kulturni nastopi.… Nenazadnje kitajski organizatorji obljubljajo tudi srečelov s privlačnimi nagradami – vsak obiskovalec bo ob vstopu prejel srečko, ki bo sodelovala pri žrebanju.

Vstop na sejmišče bo brezplačen.

 

JAVNO NAROČILO ZA IZVEDBO KOMUNIKACIJSKIH KAMPANJ GREEN. CREATIVE. SMART. IN SPOT

Objavljeno: Javna agencija SPIRIT Slovenija, 19. 7. 2019, www.spiritslovenia.si

Predmet javnega naročila: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Verovškova 60, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: naročnik), v skladu s 47. členom ZJN-3 vabi vse zainteresirane ponudnike, da predložijo svojo pisno ponudbo v skladu z dokumentacijo, objavljeno na Portalu javnih naročil: »Izvedba komunikacijskih kampanj Green. Creative. Smart. in SPOT«.

Predmet javnega naročila je izvedba komunikacijskih kampanj Green. Creative, Smart in SPOT.

Predmet naročila je celotna izvedba komunikacijskih kampanj, ki vključuje produkcijo videa in oglasnih video vsebin, pristajalne podstrani, kreativne zasnove brošure ter medijski zakup. Predmet naročila je razdeljen na naslednje aktivnosti:

Aktivnost 1: Storitev fotografiranja in video produkcije kampanje Green. Creative. Smart.
Aktivnost 2: Izdelava pristajalne spletne podstrani Green. Creative. Smart.
Aktivnost 3: Kreativna zasnova brošure Green. Creative. Smart.
Aktivnost 4: Izvedba digitalnega oglaševanja v tujini za kampanjo Green. Creative. Smart.
Aktivnost 5: Izvedba zunanjega oglaševanja v Sloveniji za kampanjo SPOT.
Aktivnost 6: Izvedba digitalnega oglaševanja v Sloveniji za kampanjo SPOT
Podroben opis aktivnosti najdete pod točko 6 tega naročila male vrednosti.

Naročnik bo sklenil pogodbo o izvedbi storitev z enim ponudnikom. Izvedba kampanj je predvidena do konca leta 2019.

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete v javnem naročilu.

Razpisnik: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – SPIRIT Slovenija

Rok: Rok za oddajo ponudb je 12. 8. 2019, do 15. ure.

Dodatne informacije: Ponudnik lahko dodatna pojasnila v zvezi z dokumentacijo zahteva preko Portala javnih naročil najkasneje do dne 5. 8. 2019, do 15. ure. Naročnik bo na vprašanja odgovoril preko Portala javnih naročil najkasneje 7. 8. 2019, do 14. ure. Naročnik ne bo odgovarjal na vprašanja, ki ne bodo zastavljena na zgoraj navedeni način in do navedenega roka.

Razpisna dokumentacija: Dokumentacija v zvezi z naročilom je brezplačno na voljo na Portalu javnih naročil: www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=316977.

Naročnik si pridržuje pravico, da dokumentacijo delno spremeni ali dopolni ter po potrebi podaljša rok za oddajo ponudb. Spremembe in dopolnitve razpisne dokumentacije so sestavni del dokumentacije, v zvezi z naročilom.

 

PODJETNIŠKI VEČER Z GAJO HANZEL IN LEO PISANI, ŠTANJEL

Datum: 9. avgust 2019, od 19.00 do 20.30 ure

Kraj: Ana in Gaja Art Gallery, Štanjel 1a, Štanjel

Inkubator Sežana je start-up podjetnici Gaji Hanzel, mladi in prodorni grafični ter modni oblikovalki, omogočil vključitev v mentorski program in ji s tem pomagal pri prodoru nove blagovne znamke FI by Gaja. Pod budnim očesom mentorice Lee Pisani, sta skupaj s Fundacijo Login5 zasnovali projekt kolekcije torbic iz piñatexa – ananasovega usnja in potiskanega eko bombaža.

Vsebina dogodka:

Predstavitev mentorskega programa Inkubatorja Sežana
Pogovor z Gajo Hanzel in Leo Pisani o njuni izkušnji z mentoriranjem ter realizaciji kolekcije torbic FI by Gaja
Predstavitev rezultatov mentoriranja
Več o dogodku

Dogodek bo moderiral Gregor Maver.

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Zaradi lažje organizacije vas prosijo za prijavo prek spletnega obrazca do srede, 7. avgusta 2019.

BREZPLAČNA DELAVNICA – »IZDELAVA SPLETNE STRANI V WORDPRESSU«, ŠKOFJA LOKA

Datum: 23., 24. in 25. julij 2019, od 17. do 20. ure

Kraj: Lokomotiva, inkubator in coworking center, Mestni trg 38, Škofja Loka

Konec julija ste vabljeni na brezplačno tridnevno delavnico izdelovanja spletne strani. Cilj delavnice je postavljena in delujoča osnovna spletna stran.

Vsak udeleženec mora s seboj prinesti svoj prenosni računalnik.

Program 3-dnevne delavnice:

WordPress – osnove
Izbor domene in gostovanja
Namestitev in prilagoditev WordPress
Izdelava spletne strani:
– Namestitev in prilagoditev wp teme

– Izbor in namestitev vtičnikov

– Postavitev in urejanje vsebin (strani, prispevki, …), medijskih datotek (slike, videi, …)

– Upravljanje z meniji in gradniki – Dodajanje kontaktnega obrazca, …

– Osnove vzdrževanja WordPress (posodobitve, zaščita, varnostno kopiranje)

– Optimizacija strani

WordPress delavnica je primerna predvsem za tiste, ki se z WordPress šele spoznavajo in želite osvojiti znanja, potrebna za samostojno izdelavo in upravljanje spletne strani.

Delavnico bo vodil Klemen Gaber – www.gabit.si

Delavnica bo potekala 23., 24. in 25. julija 2019, od 17. do 20. ure, v Lokomotivi, inkubatorju in coworking centru, Mestni trg 38, Škofja Loka.

Udeležba je brezplačna.

Več o dogodku

Prijava: Vse zainteresirane vabijo, da svojo prijavo potrdijo na e-naslov: martin@zavodo.org. Število mest je omenjeno na 5 udeležencev.

Dodatne informacije: Dodatne informacije o delavnici so na voljo preko e-naslova: martin@zavodo.org.

 

Predavanje: Kako želite začeti s prodajo na platformi Etsy

Datum: 11. julij 2019, ob 17.00 uri

Kraj: Lokomotiva, inkubator in coworking center, Mestni trg 38, Škofja Loka

Predavanje je namenjeno vsem, ki želite začeti s prodajo na platformi Etsy in tudi tistim, ki želite svoje obstoječe znanje še nadgraditi.

Program:

·         Vzpostavitev Etsy trgovine

·         Etsy-jeva pravila

·         Stroški Etsy trgovine

·         Ključne stranke

·         Videz trgovine

·         Fotografije izdelkov in kako izrabiti vseh 10 fotografij

·         SEO Etsy trgovine

·         SEO Listinga. Kako poiskati in izbrati prave ključne besede in kako jih uporabiti

·         Pošiljanje, pakiranje in stroški pošiljanja

·         Kako promovirati naše izdelke znotraj Etsy-ja in na družbenih omrežjih

·         Vzpostavitev plačil

Predavanje bo vodila Anita Česnik Mažgon, ki že 7 let uspešno prodaja svoje izdelke na platformi Etsy in je izkušena predavateljica tovrstnih dogodkov.

Predavanje bo potekalo 11. julija 2019, v Lokomotivi, inkubatorju in coworking centru, Mestni trg 38, Škofja Loka, s pričetkom ob 17. uri.

Več o predavanju

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Vse zainteresirane vabijo, da svojo prijavo potrdijo na e-naslov: martin@zavodo.org. Število mest je omenjeno.

Dodatne informacije:Dodatne informacije o predavanju so vam na voljo preko e-naslova: martin@zavodo.org.

 

Delavnica: Ozaveščanje udeležencev o programu “SIO 2018-2019”

Datum: 24. julij 2019, od 9.00 do 12.00 ure

Kraj: Študentski center Univerze na Primorskem (Velika predavalnica, pritličje), Čevljarska 27, Koper

Program dogodka je usmerjen v ozaveščanje udeležencev o programu »SIO 2018-2019 ter osebnemu in profesionalnemu razvoju podjetnika, skozi konkretne podjetniške pobude udeležencev.

Odgovorili bodo na vprašanja zakaj in kako prepoznavanje in razumevanje širšega namena našega delovanja, pripomore k motiviranosti, ohranjanju fokusa ter visoke storilnosti podjetnika ter po drugi strani kako uravnavati naše zadovoljstvo in dobrobit v ožjih in širših družbenih odnosih.

Namen delavnice je predstaviti metode samospoznavanja ter izčiščenje lastnega poslanstva oziroma namena podjetniškega delovanja in ustvarjanja udeležencev. S tem spoznanji bodo udeleženci delavnice v življenju lažje dosegali osebno in poslovno dobrobit.

09:00 – 09:30
Predstavitev programa SIO 2018 – 2019 in podpornega podjetniškega

okolja UIP Univerzitetnega inkubatorja Primorske, Blaž Ćeklić
09:30 – 11:00
Osebni in profesionalni razvoj podjetnika, Danijel Bandelj.
11:00 – 11:15
Odmor za mreženje med udeleženci
11:15 – 12:00
Delo v skupinah
Če se boste udeležili delavnice, si kot predpripravo nanjo poglejte video – Simon Sinek; How great leaders inspire action?

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Lari Pirc, e-naslov: lara.pirc@uip.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Delavnica: Ozaveščanje udeležencev o programu “SIO 2018-2019”

Datum: 17. julij 2019, od 9.00 do 12.00 ure

Kraj: Študentski center Univerze na Primorskem (Velika predavalnica, pritličje), Čevljarska 27, Koper

Program dogodka je usmerjen v ozaveščanje udeležencev o programu »SIO 2018-2019, dotaknili pa se bodo tudi virov financiranja. Kako prepoznati učinkovit vir financiranja za svoj poslovni model, ter kako pridobiti financiranje v praksi. Kako izbrati pravi pospeševalnik? Kako do razpisnih sredstev?

Gosta dogodka:

·         Jan Isakovič

V startupih dela od leta 2003. S Storesense je pridobil sredstva VC-jev v Londonu, Cofound.it pa je zbral prek 11 milijonov v kriptovalutah in v treh mesecih zrasel od 5 na 60 ljudi v 5 državah po vsem svetu. Svetuje predvsem na področjih pridobivanja investicij, načinih hitrega tržnega testiranja, gradnje in vodenja teamov.

·         Alja Isaković

Programerka in raziskovalka, soustanoviteljica programerske skupine CodeCatz, organizatorka programerskih delavnic za ženske. V bogatem življenjepisu najdemo še funkcije produktne vodje za Cofab, in Cofound.it, zaposlena je bila kot asistentka na Univerzi v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko, kot zunanja blogerka na Mobitel d.d., delala je kot produktni vodja/UX Koto Labs, mlada svetovalka podpredsednice Evropske komisije Neelie Kroes za področje Digitalne agende, ustanoviteljica Evropskega tedna programiranja, blogerka, online mentorica,…

 

Program:

09.00 – 09.30
Predstavitev programa SIO 2018 – 2019 in podpornega podjetniškega

okolja UIP Univerzitetnega inkubatorja Primorske, Blaž Ćeklić
09.30 – 11.00
O virih financiranja, Jan Isaković
11.00 – 11.15
Odmor za mreženje med udeleženci
11.15 – 12.00
Predstavitev primerov dobre prakse: pogovor z Aljo Isaković
Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Lari Pirc, e-naslov: lara.pirc@uip.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Seminar: Vzpostavitev spletne trgovine

Datum: 10. julij 2019, od 13.00 do 16.30 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Izobraževanje zajema bistvene napotke za vzpostavitev in vodenje spletne trgovine. Od postavitve do urednikovanja,analiziranja, izvedbe in marketinga.

Na seminarju bo prikaz potekal na praktičnih primerih različnih spletnih trgovin. Ponekod bodo razkrite tudi realne številke v prodaji.

Predstavljeni bodo primeri dobre prakse in orodja za olajšanje poslovanja. Udeleženci bodo spoznali tako bistvene stvari, kot tudi malenkosti, ki lahko prodajo povečajo.

Kaj se boste naučili?

Ključni deli spletne trgovine

·         Osnovne info, ki jih morate poznati pred zagonom spletne trgovine

·         Vhodna stran

·         Stran izdelka

·         Košarica + Dobre prakse nakupnega procesa

·         Je oblika pomembna?

·         Pogoste napake v spletnih trgovinah.

Backstage: Kaj se zgodi, ko je nakup končan?

·         Proces izvedbe naročila do izdane pošiljke

·         Povezovanje z računovodskimi programi

·         Kako avtomatizirati procese

·         Klasične težave in reševanje

Marketing – hočeš, nočeš, moraš!

·         Katero spletno oglaševanje izbrati?

·         Zakaj je baza e-mail naslovov tako pomembna?

·         Ali je smiselno stalno generirati nove vsebine?

·         Povezovanje z blogerji?

·         Glavni napotki za optimizacijo – kako do boljše uvrščenosti na iskalniku Google

Dodatno

·         Statistika

·         Trendi – spletna trgovina v prihodnosti

·         Uporabna orodja

Predavatelj Roman Krušič je senior svetovalec za spletne rešitve v podjetju spletnaPOSTAJA. Svetuje strankam pri spletnih projektih in nastopu na spletu. S poslovanjem na internetu se ukvarja od leta 2001, ko je postavljal strani za tuje trge in testiral, kako povečati donosnost izključno prek spleta. Obvlada celovit pristop od postavitve spletnih trgovin, preko spletnega oglaševanja, povečanja obiska in seveda prodaje. Za njim je preko 500 uspešno izvedenih projektov za manjša, srednja in velika podjetja. Sodeloval je pri projektih v Sloveniji in tujini. Spletna prodaja je njegova strast, redno spremlja projekte svojih naročnikov, zanimive projekte v tujini in aktualno dogajanje na tem področju. Tudi sam je bil vpleten v spletno trgovanje. Ima širok pogled na praktično vse faze njenega delovanja. Kot predavatelj je imel že preko 100 predavanj tako v Sloveniji, kot tudi v tujini.

Predavanje je namenjeno predvsem tistim, ki načrtujejo spletno trgovino. Pa tudi za tiste, ki želijo z obstoječo spletno trgovino napraviti korak naprej.

Udeležba je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast« (www.eu-skladi.si).

 

Obdavčitev samostojnega podjetnika (izbrati normirane stroške ali ne) – 13. junij. 2018

Lokacija: Velika sejna soba Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka

Datum: 13. junij 2018, od 17.00 do 19.15 ure

Program dogodka:

 • Obdavčitev podjetnika po dejanskih in normiranih stroških
 • Koriščenje davčnih olajšav
 • Vodenje knjig oziroma vodenje evidenc
 • Omejitve pri izbiri normiranih stroškov
 • Udeležba na delavnici je brezplačna!

Prijava:

Vse mikro in male samostojne podjetnike ter potencialne podjetnike vabijo, da svojo prijavo na delavnico potrdijo do petka, 8. junija 2018 na telefonsko številko: (04) 50 60 220 (Jana Šifrar) ali e-naslov: jana.sifrar@ra-sora.si

 

Povezovanje v gospodarstvu- 13. junij 2018

Lokacija: Obrtni dom (velika dvorana), Ulica Gradnikove brigade 6, Nova Gorica

Datum: 13. junij 2018, ob 13. uri

Vsebina delavnice:

Povezovanje v gospodarskih dejavnostih s predstavitvijo možnih načinov ter področij povezovanja in sodelovanja med podjetji: mag. Nevenka Volk Rožič, GZS Severno Primorska gospodarska zbornica;
Predstavitev strateških razvojno-inovacijskih partnerstev: mag. Staša Baloh Plahutnik; Gospodarska zbornica Slovenije;
Primer povezovanja v lesarski verigi: Igor Milavec, GZS Združenje lesne in pohištvene industrije.

Dogodek je brezplačen.

Prijava:

Prijave so obvezne. Za udeležbo na delavnici je potrebna predhodna prijava najkasneje do 11. 6. 2018 preko e-obrazca ali elektronske pošte na naslov: aljana.skok@ozs.si z navedbo sledečih podatkov:

 • za fizične osebe: ime, priimek, kontakt, spol, starost – manj ali več kot 29 let (zaradi statistike)
 • za podjetja: naziv podjetja, statusna oblika, starost podjetja – nad ali več kot 5 let (zaradi statistike), ime in priimek udeleženca in kontakt

Priprava izvoznega načrta – 7. junij 2018

Lokacija: Center za poslovno usposabljanje (predavalnica Drava), Kardeljeva ploščad 27.a, Ljubljana

Datmu: 7. junij 2018, s pričetkom ob 9.30 uri

Organizator je Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s partnerji projekta EXPEDIRE.

Poslovanje s tujimi trgi prinaša različne izzive, katerih morebitne negativne posledice podjetje lahko omili, če se na vstop na tuji trg dobro pripravi. Del priprave je tudi strukturiran načrt procesa vstopa, ki vključuje več nujnih elementov priprave, kot npr. SWOT analiza, finančni načrt, vključeni zaposleni, ipd. Podrobna analiza teh elementov lahko pomeni časovni in finančni prihranek ob zmanjšanju tveganja vstopa, na drugi strani pa prinese večjo učinkovitost.

Udeleženci delavnice boste pridobili potrebne veščine, znanja in orodja za učinkovito pripravo izvoznega načrta. Predavatelj vas bo preko teoretične podlage vodil do preizkušanja in uporabe pridobljenega znanja, po izteku glavnega dela pa bo še priložnost za individualni razgovor z njim, v okviru razpoložljivega časa.

Delavnico bo vodil Aleš Hrovat, Vodje prodaje za trge v razvoju v podjetju Gorenje, d.d.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijave: Prijavite se lahko TUKAJ

 

Promocija in trženjski pristopi podjetij na družbenih omrežjih- 5.junij. 2018-14.junij. 2018

Lokacija:

 • Sežana: v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice v Sežani
 • Koper: v prostorih Primorske gospodarske zbornice v Kopru

Datum:

 • Sežena:5. in 7. junij 2018, od 13. do 17. ure
 • Koper: 12. in 14. junij 2018, od 13. do 17. ure

1. srečanje naj bo namenjeno jasni opredelitvi ciljnih skupin, ki jih podjetnik želi nagovoriti preko izbranega spleta družbenih omrežij, opredelitvi konkurenčnih prednosti, tona komunikacije, ciljev in obsega načrtovane komunikacije, ki odražajo ponudbo vrednosti produktov in storitev. Glede na obstoječe komunikacijske spletne kanale se bo z udeleženci glede na lastnosti najpogosteje uporabljanih družbenih omrežij (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest in druga) zastavil načrt nadaljnjega komuniciranja ter opravil pregled in ureditev obstoječih družbenih omrežij (pregled nastavitev – vidnost, možnost označevanja, komuniciranje v več jezikih ipd.). Glede na komunikacijske cilje naj bi podjetniki in potencialni podjetniki spoznali, kako generirati ciljni doseg objav, kako privabiti ciljno občinstvo, katere kanale izkoristiti za komuniciranje in kako jih povezati (relacija spletna stran – družbena omrežja), kako uporabiti viralne aplikacije, oglaševanje na družbenih omrežjih ter kako ob tem spodbujati obisk na spletnih straneh naročnika.

2. srečanje naj glede na iztočnice prvega srečanje pomeni nadaljevanje dela na področju konkretnega načrtovanjem vsebin, časovnice objav na izbranih družbenih omrežjih in pripomočkov, ki so ključ za učinkovito doseganje ključnih segmentov kupcev. Na praktičnih primerih naj vsak od udeležencev skozi aktivno sodelovanje in debato snuje osnutek akcijskega načrta izvajanja komuniciranja na družbenih omrežjih. Delavnica naj predvideva postavitev tedenskega načrta dela na izbranih kanalih, opredelitev značilnosti objavljenih tekstov na spletni strani, časovno umestitev objav in uporabo pripomočkov za lažje izvajanje komuniciranja, pa tudi načrtovanje podpornih aktivnosti na osebnih profilih ključnih zaposlenih, ki s tem postanejo ambasadorji podjetja in s svojo aktivnostjo skrbijo za promocijo poslovnih strani na družbenih omrežjih in doseganje večjega prometa sledilcev na obeh kanalih.

Usposabljanje vodi Janja Novoselc, strokovnjakinja s področja komunikacijskega svetovanja in stikov z javnostjo iz podjetja Kaspr, Janja Novoselc s.p.

Prijava:

Koper: e-naslov: spot.obalnokraske@gmail.com
Sežana: e-naslov: petra.weber@ozs.si, Tel: (05) 62 02 851

Pri prijavi navedite ali se prijavljate na usposabljanje v Sežani ali v Kopru.

Štartaj Domžale! Od ideje do pitcha- 31. maj 2018

Lokacija: Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale, Šaranovičeva 21c, Domžale

Datum: 31. maj 2018, ob 16.uri

Na delavnici se boste potencialni podjetniki naučili, kako kratko in jedrnato predstaviti svojo idejo. Predavatelj: Matija Goljar iz Ustvarjalnika

Udeležba je brezplačna

PrijavaVse potencialne podjetnike vabijo, da se prijavijo preko elektronske pošte: info@startupdomzale.si

Dodatne informacije:Več informacij dobite na e-naslovu: info@startupdomzale.si

 

ABC podjetništvo- 29. maj 2018

Lokacija: Zavod za zaposlovanje Kamnik, Kajuhova pot 11, Kamnik

Datum: 29. maj 2018, ob 12. uri

Na delavnici boste spoznali različne statusne oblike poslovanja, predvsem pa status samostojnega podjetnika ali družbe z omejeno odgovornostjo, prednosti in slabosti.

Seznanili vas bodo s stroški, prispevki, davki, načini vodenja poslovnih knjig, obrtnim dovoljenjem, davčno blagajno, zavarovanje ter drugimi pogoji.

Predavala bo podjetniška svetovalka Irena Tonin.

Udeležba na delavnici je brezplačna!

Prijava: Gospodarska zbornica Slovenije, Kontaktna oseba: Irena Tonin, Tel: (01) 5898 186, e-naslov: irena.tonin@gzs.si

Dodatne informacije: /