Zanimive interaktivne delavnice v Sklopu B: Skrb za okolje so bile včeraj uspešno izvedene na dogodku partnerske organizacije Epeka - MLC

Zanimive interaktivne delavnice v Sklopu B: Skrb za okolje so bile včeraj uspešno izvedene na dogodku partnerske organizacije Epeka

Včeraj, 29. maja 2023 so v projektu sodelujoči študenti Sklopa B: Skrb za okolje predstavili in uspešno izvedli delavnice, ki so jih pripravili v okviru treh vsebinskih sklopov navedenega projekta: Kam z odpadki, Varčevanje z energijo in Srečanje brez odpadkov. Odzvali smo se povabilu partnerske organizacije v projektu Epeke in vsebine izvedli pred angleško govorečo publiko v okviru njihovega večdnevnega dogodka z naslovom Zeleno socialno podjetništvo, ki je potekal v ljubljanskem Študentskem Kampusu.

Zeleno socialno podjetništvo je projekt mladinske izmenjave študentov iz devetih držav (Litve, Portugalske, Madžarske, Irske, Severne Makedonije, Srbije, Cipra, Grčije in Slovenije). V okviru projekta je združenje Epeka tako pripravilo različne aktivnosti, predstavitve, obiske, oglede ter prireditve z glavnim namenom približati mladim evropske vrednote in poudariti medkulturnost, demokratično odločanje in pomen zelenega socialnega podjetništva.

Campus 9 Campus 10

Sodelujoči študenti Maruša Selan, Kaja Lekš, Lina Kovše, Rebeka Mihelič in Ilirijan Zulfaj so delavnice izvedli kot celodnevni dogodek z vmesnimi kratkimi odmori in časom za kosilo. Maruša Selan in Kaja Lekš sta srečanje otvorili z igro za spoznavanje in polnjenje osebnostne energije ter s predavanjem in izvedenimi delavnicami opozorili na občutljivo okoljsko temo Kam z odpadki. Namen delavnice je bil poučiti o ločevanju in odlaganju odpadkov ter v nas prebuditi zanimanje za pravilnejše ravnanje z nekaterimi vrstami odpadkov. Ob tem smo si izmenjali dobre in žal, tudi nekatere slabe prakse v državah slušateljev včerajšnjih delavnic. Študentka MLC Ljubljana Maruša Selan je nadaljevala s kolegico, magistrsko študentko psihologije v Mariboru Lino Kovše – njuna tema pa je bila Varčevanje z energijo. Vsebina programa je bila namenjena ozaveščanju prekomerne porabe energije in vplivu porabe energije na okolje. Spodbuditi smo želeli čim bolj učinkovito in okolju prijazno porabo energije z ozaveščanjem posameznikov o tem, kako in zakaj se varčuje z energijo ter kakšne imamo od tega koristi. V vlogi nosilcev tretje vsebine, pa sta se odlično izkazala Rebela Mihelič in Ilirijan Zulfaj, ki sta publiko izzvala z organizacijo srečanja brez odpadkov. V okviru vsebine sta poudarila uporabo in pomen elektronskih vabil, predstavila načine zmanjšanja okoljskih emisij in odpadkov na pogostitvah, opozorila na pomembnost uporabe lokalnih izdelkov in pravilno ločevanje odpadkov ter razložila smisel in vlogo energetskega prihranka.

Campus 1

Campus 5

Ob zaključku modula vsebinskih predstavitev,  velja kot glavno prednost včerajšnjega dogodka poudariti izmenjavo dobrih in slabih praks udeležencev iz praktično desetih držav in naša želja je, da vsaj delček pravilnega ravnanja v skrbi za okolje ponesejo v svoja okolja in naredijo potrebne korake v smeri ozaveščanja okolice in dobrega zgleda na področju varovanja našega planeta.

Vsem študentom iskreno čestitamo za dobro pripravljene izobraževalne vsebine in suverene izvedbe delavnic v angleškem jeziku ter dobro energijo, ki ste jo včeraj mednarodno širili z namenom večje skrbi in pametnejšega ravnanja v okviru skrbi za okolje. Hvala za vaše kreativno sodelovanje in zanimive prispevke!


Campus 7

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis