Že drugo januarsko gostujoče predavanje na MLC Ljubljana - MLC

Že drugo januarsko gostujoče predavanje na MLC Ljubljana

V sredo, 22. januarja smo na MLC Ljubljana gostili predavanje dr. Branke Ahlin z naslovom “Kontroling in uporaba sodobnih orodij za avtomatizacijo priprave poročil”.

Dr. Branka Ahlin se ukvarja z raziskavami zlasti na področju podjetništva in inovacijskega managementa, zanimajo pa jo predvsem determinante inovativnosti in mehanizmi, povezani s tem. Avtorica več znanstvenih člankov ima dolgoletne izkušnje na področju bančništva in v gospodarstvu.

Študentje MLC Ljubljana so na predavanju spoznali ameriško in evropsko pojmovanje kontrolinga ter njegov zgodovinski razvoj, ki sega že v čas faraonov, podrobneje pa tudi štiri osnovne funkcije (načrtovanje, kontroliranje, informiranje in usmerjanje). V zaključku je bil poudarjen pomen kontrolinga, ki je usmerjen v prihodnost, njegov cilj pa je predvsem uresničevanje načrtovanega poslovnega izida, za kar si morajo prizadevati vsi oddelki z vsemi zaposlenimi v podjetju.

Zahvaljujemo se dr. Branki Ahlin za predstavitev in sodelovanje!

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis