4. konferenca: Javno naročanje (koncesije): sklepanje pogodb in njihovo spreminjanje - MLC

4. konferenca: Javno naročanje (koncesije): sklepanje pogodb in njihovo spreminjanje

 

Mlc Konferenca Banner 1200x630

Namen in sodelujoči

V zadnjih letih se je na področju javnega naročanja in koncesij izvedlo kar nekaj sprememb, na katere želimo na prihajajoči konferenci opozoriti tako naročnike kot tudi ponudnike, nekatere med njimi pa še niso bile uveljavljene in bo to šele sledilo.

Vsled tega, da je izboljšanje stanja na področju javnega naročanja ključno za učinkovito delovanje države, bo uvodoma Sašo Matas, generalni direktor Direktorata za javno naročanje na Ministrstvu za javno upravo, predstavil izhodišča za spremembo Zakona o javnem naročanju.

Sledi izr. prof. dr. Boštjan Brezovnik s temo de/centralizirano javno naročanje, ki nam bo skozi oči pravnega strokovnjaka na eni in uporabnika v praksi na drugi strani, predstavil prednosti in slabosti odločitve o centralizaciji javnega naročanja oziroma pooblastitvi drugih javnih naročnikov za skupno vodenje postopkov javnih naročil.

Sledilo bo predavanje Tanje Boršič, z uvodno besedo izr. prof. dr. Aleksija Mužine o tem, kdaj so splošni javni naročniki, naročniki na infrastrukturnem sektorju s poudarkom na prikazu posebnih položajev razlikovanj (povezane osebe, in-house naročila, ….)

Domnevne kršitve pri iz EU sofinanciranih projektih v aktualni sodni praksi domačih sodišč nam bo predstavil odvetnik Žiga Rejc.

Nato bomo prisluhnili predavanju odvetnika Bojana Medice z naslovom Prekrški v postopkih javnega naročanja. V skladu s prakso se bomo osredotočili na naročnike s področja negospodarskih dejavnosti (javna podjetja, javni zavodi).

Dopustnim in nedopustnim spremembam pogodb o javnih naročilih/koncesijskih pogodb, zlasti pa sklepanju aneksov k tem pogodbam, bo namenjeno zadnje predavanje izr. prof. dr. Aleksija Mužine, ki bo v tej zvezi predstavil obsežno prakso sodišča EU na študiju konkretnih primerov.

Programski vodja dogodka je izr. prof. dr. Aleksij Mužina.

 

 

 

Program

 

8.30 – 9.00       Registracija z jutranjo kavo

9.00 – 9.30       Otvoritev konference – nagovor dekana MLC Ljubljana, red. prof. dr. Srečko Devjak

9.30 – 10.00      Izhodišča za spremembo Zakona o javnem naročanju, Sašo Matas, generalni direktor     

                          Direktorata za javno naročanje

10.00 – 10.30     De/centralizirano javno naročanje – prednosti in slabosti v teoriji in praksi, prof. dr. Boštjan       

                          Brezovnik

10.30 – 11.00    Razmerje med splošnimi in infrastrukturnimi naročili, posebnosti infrastrukturnih javnih naročil (uvod: občina ali javni naročniki kot naročnik na infrastrukturnem sektorju), Tanja Boršič z uvodno besedo izr. prof. dr. Aleksija Mužine, odvetnik in predavatelj na MLC Ljubljana

11.00 – 11.30    Odmor

11.30 – 12.00    Domnevne kršitve pri iz EU sofinanciranih projektih v aktualni sodni praksi domačih sodišč, Žiga Rejc, odvetnik

12.00 – 12.30    Prekrški v postopkih javnega naročanja, Bojan Medica, odvetnik

12.30 – 13.00    Dopustne in nedopustne spremembe (»aneksiranje«) pogodb o javnih naročilih/koncesijskih pogodb – študija primerov, izr. prof. dr. Aleksij Mužina, odvetnik in predavatelj na MLC Ljubljana

13.00 – 13.30   Razprava o aktualnih vprašanjih javnega naročanja in koncesij ter pravnega varstva v teh postopkih

13.30                 Zaključek konference 

Kotizacija, plačilo in prijava

Kotizacija in plačilo

 

Kotizacija: 180,00 € (V skladu z 42. členom Zakona o davku na dodano vrednost je cena oproščena plačila DDV).

V kotizacijo je vključena knjiga »Upravne pogodbe«, izdana 2019, izročki prispevkov predavateljev, kava in osvežilni napitki ob registraciji in med odmorom.

Dodatna ugodnost pri udeležbi 2 ali več slušateljev iz iste ustanove: 10 % popust za vsakega slušatelja.

 

Kotizacijo je treba poravnati na TRR SI56 03160 1001270736 (račun prejmete po izvedeni prijavi)

Sklic: 0022092022

Namen: Konferenca MLC – JN

Pisne odjave organizator upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom konference.

 

 

 

 

Prijava

 

Dodatne informacije in prijave:

  • po telefonu ga. Diana Sepeta, tel. št. ­­­­­­­­­­­­­­051 664 405
  • po e-pošti: institut@mlcljubljana.com ali
  • osebno na sedežu MLC Ljubljana, Tržaška 207, 1000 Ljubljana.

Dogodek se bo fotografiral in snemal, zato vas prijazno prosimo, da nam v skladu z varstvom osebnih podatkov sporočite morebitne zadržke glede objave fotografskega in video materiala s konferenčnega dogodka.

 

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis