Bo poslovanje po krizi v podjetju rešila uporaba različice SAP S/4HANA? - MLC

Bo poslovanje po krizi v podjetju rešila uporaba različice SAP S/4HANA?

Letošnje leto je zaznamovala epidemija virusa Covid-19. Nekatera podjetja so bila zaradi tega močno prizadeta, druga manj, nekaterim pa se je poslovanje celo močno izboljšalo. Definitivno je bilo največ prvo omenjenih, prizadetih podjetij. V času krize so zelo pomembni zdravi temelji podjetja, sposobnost zaposlenih in kakovosten sistem za upravljanje s podatki.

Podjetja se že sedaj poslužujejo celovitih in zmožnih sistemov upravljanja s podatki, med njimi vsekakor izstopa program SAP, ki je podjetjem na voljo v večih različicah glede na potrebe in želje.

SAP HANA je uporabniku prijazna in popolnoma prenovljena različica, zgrajena za izkoriščanje najsodobnejše podatkovne tehnologije. Z njo ni več treba pripravljati, združevati in obdelovati podatkov iz različnih podatkovnih baz, samo zato, da bi dobili vpogled v delovanje podjetja. Vse to počne namesto vas in to v realnem času. (1)

Podjetjem se v bodoče priporoča v uporabo vpeljava različice SAP S/4HANA. Z vpeljavo različice se lahko posodobijo in optimizirajo poslovni procesi in informacijski sistem. Priložnost je idealna za vsa podjetja, saj smo v razmerah, po zelo napornem obdobju poslovanja, a z vedenjem, da se negotovi prihodnosti ni mogoče izogniti. Organizacije v večini sledijo strateškim in poslovnim ciljem, ki pa so se v danih razmerah zagotovo vsaj delno, če že ne v celoti, spremenili. (2)
Pri uvedbi rešitve SAP S/4HANA se podjetja lahko posvetijo predvsem delovanju v prihodnosti – kakšne delovne procese si želijo in kakšne poslovne koristi si želijo doseči z uvedbo rešitve.

Rešitev SAPS /4HANA prinaša konkretne izboljšave in pridobitve, ki bodo podjetjem pomagale doseči preboje pri poslovanju v industriji 4.0. Nastala je na trdnih temeljih več kot štiridesetletne uporabe rešitve SAP v podjetjih, zato ne preseneča, da je sinonim za prihodnost, polno potenciala, ki sledi novim pogojem poslovanja v industriji 4.0, s številnimi izboljšavami v primerjavi s prejšnjimi različicami.

Podjetjem ponuja številne prednosti, kot so:

• finančne koristi,

• procesne izboljšave in uporabniške prednosti za večjo prilagodljivost,

• dobičkonosnost in

• krepitev konkurenčnosti.

Prehod na rešitev SAP S/4HANA pomeni celostno rešitev, ki bo podjetjem omogočala konkurenčnost na trgu in prevetritev delovnih procesov, ki bodo delovali v korist podjetja – a le, če se bo rešitev pravočasno in preudarjeno uvedla v podjetje.

Glavna prednost rešitve pa je zagotovo večja povezanost vseh delov podjetja, delovnih procesov in poslovnih funkcij, kar poveča produktivnost zaposlenih, spodbuja inovacije v podjetju in omogoča uporabo novih poslovnih modelov, ki se prilagajajo spremembam na trgu.

Dodatne informacije glede različice SAP S/4HANA so na voljo tudi na uradni spletni strani SAP-a: https://www.sap.com/products/s4hana-erp.html.

Selitev poslovnoinformacijskih sistemov na najnovejšo rešitev SAP S/4HANA je z licenčnega vidika možna do izteka leta 2027, priporoča se, da se z nadgradnjo ne odlaša, saj je selitev sistemov proces, ki za celostno izvedbo zahteva svoj čas. (3)

Usposabljanje in izobraževanje v svet SAP-a poteka tudi na MLC Ljubljana, več o tem si lahko preberete na povezavi: https://www.mlcljubljana.com/sap-izobrazevanje/

 

VIRI:

1) https://www.avtenta.si/sl/sap/sap-hana
2) https://www.avtenta.si/sl/info-portal/clanek/z-resitvijo-sap-s4hana-do-prebojev-pri-poslovanju-v-industriji-40
3) https://ikt.finance.si/8963293/Z-resitvijo-SAP-S-4HANA-do-prebojev-pri-poslovanju-v-industriji-40
4) Povzeto po: SAP S/4HANA Intelligent ERP system fot today’s business; dostopno sep-2020, na povezavi: https://www.sap.com/products/s4hana-erp.html


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis