Kontakt in vpis
Zapri

Kontakt in vpis

 • E: INFO@MLCLJUBLJANA.COM
 • M: 040 931 231 ALI 040 937 931
 • TEL: +386 (0)59 047 920

Kontaktirajte nas


  Visokošolski programMagistrski programDodatno izobraževanje

  *obvezna polja

  Bo poslovanje po krizi v podjetju rešila uporaba različice SAP S/4HANA?

  Letošnje leto je zaznamovala epidemija virusa Covid-19. Nekatera podjetja so bila zaradi tega močno prizadeta, druga manj, nekaterim pa se je poslovanje celo močno izboljšalo. Definitivno je bilo največ prvo omenjenih, prizadetih podjetij. V času krize so zelo pomembni zdravi temelji podjetja, sposobnost zaposlenih in kakovosten sistem za upravljanje s podatki.

  Podjetja se že sedaj poslužujejo celovitih in zmožnih sistemov upravljanja s podatki, med njimi vsekakor izstopa program SAP, ki je podjetjem na voljo v večih različicah glede na potrebe in želje.

  SAP HANA je uporabniku prijazna in popolnoma prenovljena različica, zgrajena za izkoriščanje najsodobnejše podatkovne tehnologije. Z njo ni več treba pripravljati, združevati in obdelovati podatkov iz različnih podatkovnih baz, samo zato, da bi dobili vpogled v delovanje podjetja. Vse to počne namesto vas in to v realnem času. (1)

  Podjetjem se v bodoče priporoča v uporabo vpeljava različice SAP S/4HANA. Z vpeljavo različice se lahko posodobijo in optimizirajo poslovni procesi in informacijski sistem. Priložnost je idealna za vsa podjetja, saj smo v razmerah, po zelo napornem obdobju poslovanja, a z vedenjem, da se negotovi prihodnosti ni mogoče izogniti. Organizacije v večini sledijo strateškim in poslovnim ciljem, ki pa so se v danih razmerah zagotovo vsaj delno, če že ne v celoti, spremenili. (2)
  Pri uvedbi rešitve SAP S/4HANA se podjetja lahko posvetijo predvsem delovanju v prihodnosti – kakšne delovne procese si želijo in kakšne poslovne koristi si želijo doseči z uvedbo rešitve.

  Rešitev SAPS /4HANA prinaša konkretne izboljšave in pridobitve, ki bodo podjetjem pomagale doseči preboje pri poslovanju v industriji 4.0. Nastala je na trdnih temeljih več kot štiridesetletne uporabe rešitve SAP v podjetjih, zato ne preseneča, da je sinonim za prihodnost, polno potenciala, ki sledi novim pogojem poslovanja v industriji 4.0, s številnimi izboljšavami v primerjavi s prejšnjimi različicami.

  Podjetjem ponuja številne prednosti, kot so:

  • finančne koristi,

  • procesne izboljšave in uporabniške prednosti za večjo prilagodljivost,

  • dobičkonosnost in

  • krepitev konkurenčnosti.

  Prehod na rešitev SAP S/4HANA pomeni celostno rešitev, ki bo podjetjem omogočala konkurenčnost na trgu in prevetritev delovnih procesov, ki bodo delovali v korist podjetja – a le, če se bo rešitev pravočasno in preudarjeno uvedla v podjetje.

  Glavna prednost rešitve pa je zagotovo večja povezanost vseh delov podjetja, delovnih procesov in poslovnih funkcij, kar poveča produktivnost zaposlenih, spodbuja inovacije v podjetju in omogoča uporabo novih poslovnih modelov, ki se prilagajajo spremembam na trgu.

  Dodatne informacije glede različice SAP S/4HANA so na voljo tudi na uradni spletni strani SAP-a: https://www.sap.com/products/s4hana-erp.html.

  Selitev poslovnoinformacijskih sistemov na najnovejšo rešitev SAP S/4HANA je z licenčnega vidika možna do izteka leta 2027, priporoča se, da se z nadgradnjo ne odlaša, saj je selitev sistemov proces, ki za celostno izvedbo zahteva svoj čas. (3)

  Usposabljanje in izobraževanje v svet SAP-a poteka tudi na MLC Ljubljana, več o tem si lahko preberete na povezavi: https://www.mlcljubljana.com/sap-izobrazevanje/

   

  VIRI:

  1) https://www.avtenta.si/sl/sap/sap-hana
  2) https://www.avtenta.si/sl/info-portal/clanek/z-resitvijo-sap-s4hana-do-prebojev-pri-poslovanju-v-industriji-40
  3) https://ikt.finance.si/8963293/Z-resitvijo-SAP-S-4HANA-do-prebojev-pri-poslovanju-v-industriji-40
  4) Povzeto po: SAP S/4HANA Intelligent ERP system fot today’s business; dostopno sep-2020, na povezavi: https://www.sap.com/products/s4hana-erp.html