Gostujoče predavanje "The green human rights" - MLC

Gostujoče predavanje “The green human rights”

V sredo, 23. marca 2022 nas je na MLC Ljubljana obiskala dr. Susana Almeida, kolegica iz partnerske institucije Politécnico de Leiria, iz Portugalske. Kolegica je našim študentom sprva predstavila svojo institucijo ter jih povabila, da jo obiščejo v okviru Erasmus+ izmenjave.

Politecnico De Leiria

V nadaljevanju je predstavila temo z naslovom “The “green human rights” under the case law of the European Court of Human Rights”. Pojasnila je, kako je prišlo do ustanovitve Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) ter sprejetja Konvencije o človekovih pravicah in svoboščinah. Skozi leta je ESČP s svojo sodno prakso uveljavilo tudi človekove pravice, ki se navezujejo na pravico posameznikov do čistega življenjskega okolja oz. t.i. “green human rights”. Predstavila je tudi postopek pred sodiščem in na kakšen način se lahko uveljavljajo tovrstne pravice. Svoje predavanje je podkrepila s konkretnimi in zanimivimi primeri iz sodne prakse ESČP.

Mobility Liubliana  

Dr. Susani Almeidi se iskreno zahvaljujemo za obisk in izvedeno gostujoče predavanje!

 


Susana Almeida4. 1jpg

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis