Gostujoče predavanje v novembru, ki ga ne smete zamuditi – Psihologija in pravo v izvedbi dr. Luigija Varanellija

Kolega, doc. dr. Luigi Varanelli nas bo na novembrskem gostujočem predavanju, v sredo,  3. novembra 2021 ob 17. uri, opozoril na pomen psihologije v pravu. Poznavanje človeka in sposobnost prodiranja v njegove misli je pomembno tudi drugje, tako tudi v pravu, kar se pravniki praviloma zavedajo šele na podlagi dolgoletnih izkušenj. Vprašanja, ki se jih bomo lotili na tokratnem gostujočem predavanju so številna, naj pa po navedbah dr. Varanellija naštejemo vsaj nekatera:

  • Kdaj je oseba neprištevna?
  • Katere so duševne motnje in abnormna psihična stanja, ki so lahko podlaga za neprištevnost?
  • Kdaj je oporočitelj oporočno sposoben?
  • Kateri so pogoji prisilne hospitalizacije?
  • Kdaj oseba simulira duševno bolezen, kdaj jo prikriva in kako jo odkrivati?
  • Kakšni so znaki, da oseba laže?
  • Kako sodnik rekonstruira dejansko stanje in kateri faktorji vplivajo na njegovo odločitev?
  • Kaj je spomin, kako deluje in zakaj smo pogosto prepričani, da se spomnimo nekaj, kar se v resnici ni zgodilo?

Wavy Ppl 08 Single 12

Vir: Freepik.com

Ne zamudite odličnega predavanja, ki smo ga pripravili za vas v mesecu novembru in se nam pridružite V ŽIVO ali ONLINE prijava je možna preko SPLETNEGA OBRAZCA.

Vljudno vabljeni na MLC Ljubljana!

Gostujoče Predavanje V Novembru Novica

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis