Konferenca Javno naročanje in koncesije ter njihovo pravno (sodno) varstvo - MLC

Konferenca Javno naročanje in koncesije ter njihovo pravno (sodno) varstvo

Na MLC Ljubljana smo veseli, da smo kljub aktualnim razmeram uspeli prejšnjo sredo, 23. septembra 2020 izpeljati, zdaj že tradicionalno vsakoletno konferenco s področja javnih naroči z naslovom Javno naročanje in koncesije ter njihovo pravno (sodno) varstvo. Po uvodnem pozdravnem nagovoru g. dekana, red. prof. dr. Srečka Devjaka se nam je pridružil generalni direktor Direktorata za javno naročanje pod okriljem Ministrstva za upravo, g. Sašo Matas in nam predstavil nekaj zanimivih in pomembnih novosti. Doc. dr. Aleksij Mužina je predstavil strokovno stališče do posebne ureditve javnega naročanja v t.i. COVID zakonodaji in slušateljem prikazal uporabo MLC portala za izobraževanje s področja javnega naročanja in koncesij. Osrednji del konference je bil tokrat namenjen predavanju spoštovanega prof. dr. Rajka Pirnata na temo Upravni spor kot redno pravno sredstvo v postopkih javnih naročil in koncesij. Revizije Računskega sodišča na področju javnih naročil in njihova strokovna mnenja je predstavil g. Borut Smrdel, ki opravlja delo svetovalca, pred tem pa je bil vrsto letu tudi predsednik Državne revizijske komisije. Najnovejše odločitve Državne revizijske komisije, ki usmerjajo prakso na tem področju, pa nam je odlično predstavila ga. Tadeja Pušnar, ki je podala tudi nekatere usmeritve oziroma priporočila o pravilnem ravnanju v posameznih primerih. Zadnje predavanje je bilo namenjeno spremembam pogodb o javnih naročilih in koncesijah ter pravno varstvo tretjih, ki ga je izvedel mag. Marko Žvipelj, ki je v tej zvezi predstavil tudi obsežno prakso sodišča EU.

Slušatelji konference so se tokratnih zanimivih tem lahko udeležili osebno, torej v živo na sedežu MLC Ljubljana ali na daljavo in konferenco spremljali on-line. Na tem mestu vsem udeležencem letošnje konference še enkrat hvala za izkazano zaupanje in pozdrav iz MLC Ljubljana v Ljubljano, Koper, Piran, Trbovlje, Novo Gorico, Maribor, Logatec in  Mokronog.

Še enkrat hvala tudi vsem sodelujočim predavateljem. Skupaj z vami se na MLC Ljubljana že veselimo novega izziva na področju javnega naročanja in programskih vsebin konference v letu 2021. Veliko uspeha pri vašem delu in se vidimo tudi v naslednjem letu!


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis