MLC Ljubljana na Podjetniškem zajtrku OOZ Ljubljana Vič - MLC

MLC Ljubljana na Podjetniškem zajtrku OOZ Ljubljana Vič

V petek, 16. junija 2023 je MLC Ljubljana v sklopu projekta Skrb za zdravje in okolje gostila na Podjetniškem zajtrku, ki ga vsak petek zjutraj pripravlja partnerska organizacija Območna obrtno podjetniška zbornica Ljubljana Vič. Z naslovom predavanja Well-being vodenje –  kako z dobim počutjem zaposlenih do večje zavzetosti in produktivnosti smo se predstavili članom zbornice – obrtnikom in podjetnikom.

Po uvodnem nagovoru g. dekana, red. prof. dr. Srečka Devjaka, ki je poudaril pomen raziskovalne dejavnosti fakultete in sodelovanja s poslovnimi subjekti ter izrekel čestitke sodelujočim v projektu za dobro opravljeno delo, smo prisluhnili kolegici, doc. dr. Danijeli Brečko, vodji projekta.

V uvodu nam je predstavila, kaj se trenutno dogaja na trgu dela (koliko je zavzetih zaposlenih, manj zavzetih…in pojav novih vrednot na trgu dela, ki terjajo usmeritve k well-being vodenju), pojasnila pomen in nujnost tega načina vodenja ter nam podala 10 namigov za učinkovito vodenje v današnjem svetu. Slušatelji so aktivno sodelovali s pomočjo podajanja mnenj preko Mentimetra in s svojimi odgovori in stališči dokazali, da jih tema zelo zanima. Na koncu je dr. Brečko poudarila tudi vpliv well-being vodenja za znamko delodajalca na podlagi rezultatov raziskav Employer brand-a.

Podj. Zajtrk 16.6.2023 2

V zadnjem delu  se je predstavil študent MLC Ljubljana Jakob Mlakar, ki je sodeloval v sklopu projekta Skrb za zdravje na delovnem mestu s dobrim primerom iz prakse. Gre seveda za podjetje HSE, kjer smo merili prisotnost well-being-a oziroma energijske vitalnosti. Kolega Mlakar je za nas pripravil tudi vajo, ki je temeljila na igranju vlog vodij v realnih okoliščinah poslovnih okolij, kjer so vodje postavljeni pred izzive, ki niso ravno spodbudni in na koncu vse nas postavil pred izziv, da z njim delimo vsaj eno konkretno idejo, s katero odhajamo iz tokratnega Podjetniškega zajtrka.

Hvala vsem slušateljem za pozornost in hvala OOZ Ljubljana Vič ter g. mag. Petru Grabnerju za priložnost, da smo lahko predstavili rezultate dela, na katere smo zelo ponosni!


Podj. Zajtrk 16.6.2023 1

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis