Monografija Pravo in psihologija – izbrana poglavja že na voljo - MLC

Monografija Pravo in psihologija – izbrana poglavja že na voljo

MLC Ljubljana je v teh dneh izdala monografijo Pravo in psihologija – izbrana poglavja, avtorja doc. dr. Luigija Varanellija, člana naše akademske skupnosti.

Naslovnica 1

Priporočamo branje – knjiga vam je že na voljo po enotni ceni 19 €.

 

Kot je v predgovoru zapisal avtor knjige, doc. dr. Luigi Varanelli gre za prvo delo, ki v Sloveniji hkrati obravnava stičišča med pravom in psihologijo. V njem skuša avtor pravno znanje povezati s svojim hrepenenjem o spoznavanju skritih zakonitosti človekove duše in vse skupaj zliti v prostrana področja obravnavanih tem. Napisano je bilo s strastjo v upanju, da bodo odkrite nove poti, ki bodo vodile v spoznavanje teh dveh področij človekovega življenja. Temu primerno je bil prilagojen tudi slog pisanja z namenom, da bi osebam, ki ne poznajo osnov psihologije, postala knjiga bolj razumljiva.

Pravo in psihologija sta tako tesno povezani vedi, kot so pri drevesu korenine in deblo. Pravo je narejeno za človeka, človek pa ni nič drugega kot duša ali psiha – kot so rekli stari Grki. Mišice, kosti, vranica, pljuča, kri …, vse to ni samemu sebi namenjeno, temveč služi pomembnejši in težko dojemljivi človeški psihi. Človeku lahko presadijo vse organe, kljub temu ostane še vedno ista oseba z vsemi svojimi psihološkimi lastnostmi. Le možgani in njihovi skriti prebivalci (to so misli) so osebna izkaznica posameznika, so pravzaprav tisto, kar razlikuje enega človeka od drugega tisto, kar razlikuje posebno osebo od povprečneža, genija od intelektualno osiromašenega, altruista od egoista (predgovor Pravo in psihologija – izbrana poglavja, doc. dr. Luigi Varanelli, junij 2022).


Dscf2232

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis