Novembrsko predavanje Alumni kluba MLC Ljubljana z naslovom Orodja umetne inteligence - ChatGPT - MLC

Novembrsko predavanje Alumni kluba MLC Ljubljana z naslovom Orodja umetne inteligence – ChatGPT

Kolega Matej Jugovic, podpredsednik Alumni kluba MLC Ljubljana je včeraj, 21. novembra 2023 za člane pripravil prvo letošnje, novembrsko predavanje z naslovom Orodja umetne inteligence – ChatGPT.  Predstavil nam je razvoj umetne inteligence in podrobneje ChatGPT ter nekatere druge modele, OpenAI in njihov projekt GPT, govorili pa smo tudi o njihovi praktični uporabi ter si zastavili nekatera etična vprašanja in izzive, ki se z razvojem tehnologije pojavljajo na tem področju.

Alumni1 21.11.2023

Medtem ko je koncept umetne inteligence že dolgo del znanstvene fantastike, je danes postala realnost, ki vpliva na vse od avtomatskega upravljanja avtomobilov do osebnih asistentov v naših telefonih. Ena izmed najbolj impresivnih in inovativnih implementacij AI v zadnjem času je ChatGPT. Razvit s strani OpenAI, predstavlja ChatGPT vrhunec v raziskavah na področju jezikovnih modelov. Ta sistem ni le sposoben generiranja besedila, ampak tudi razumevanja in obdelave informacij na način, kar prej ni bilo mogoče.

ChatGPT je model, zasnovan na arhitekturi GPT (Generative Pre-trained Transformer), ki je bila usposobljena z analizo in modeliranjem ogromnih količin besedila. Zmožen je odgovarjanja na vprašanja, ustvarjanja zgodb in pomoči pri številnih drugih nalogah. A kljub vsem tem napredkom se moramo zavedati tudi izzivov in omejitev teh tehnologij. Kakšne so etične posledice uporabe AI? Kako zagotoviti, da je uporaba AI varna in pravična za vse?

 


Alumni3 21.11.2023

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis