Alumni klub

Alumni klub je namenjen združevanju in povezovanju diplomantov MLC Ljubljana ter nudi možnosti za ustvarjanje poslovnih mrež, druženju in vzdrževanju prijateljskih ter profesionalni stikov.

Na MLC Ljubljana smo diplomske listine podelili trem generacijam diplomantom. Do konca junija 2019 je tako študij uspešno zaključilo 51 diplomantov ter 3 magistranti.

 

Diplomanti MLC Ljubljana 2019

Diplomanti MLC Ljubljana 2018

Diplomanti MLC Ljubljana 2017

Namen Alumni kluba MLC Ljubljana je:

 • razvijati sodelovanje med fakulteto in našimi diplomanti,
 • ustvarjati poslovne mreže med diplomanti, našimi predavatelji ter partnerji,
 • negovati pripadnost fakulteti in promovirati dosežke članov alumni kluba ter na ta način prispevati k večji prepoznavnosti diplomantov tako doma kot v tujini,
 • prispevati k nadaljnjemu razvoju in promociji MLC Ljubljana.

Članstvo v Alumni klubu prinaša:

 • možnost povezovanja z diplomanti
 • networking,
 • sodelovanje na strokovnih in družabnih dogodkih v organizaciji MLC Ljubljana,
 • redno obveščanje o aktualnih zadevah in dogodkih,
 • ugodnejšo ceno različnih dodatnih izobraževanj, ki jih ponuja MLC Ljubljana.

Marjanca Scheicher, dipl. posl. prav.
predsednica Alumni kluba MLC Ljubljana

Kontakt: alumni@mlcljubljana.com

Spoštovani diplomanti in študentje MLC Ljubljana,

vabim Vas, da se včlanite v Alumni klub MLC Fakultete za management in pravo Ljubljana, saj bomo na tak način še dodatno utrdili naše vezi, ki so se spletle med študijem. Članstvo v Alumni klubu pa je obenem priložnost za mreženje, prenašanje osebnih in delovnih izkušenj ter pridobivanje novih znanj. Prav povezovanje slednjega, torej znanja, izkušenj in novih poznanstev, je v poslovnem svetu sodobnega časa poglavitno za napredek in nenazadnje uspeh.

Ostanite še naprej v stikih z MLC Ljubljana – prvi korak je, da izpolnite prijavnico in tako izkoristite priložnosti in ugodnosti, ki smo jih za vas pripravili v Alumni klubu.

Želim se včlaniti v Alumni klub MLC Ljubljana

Alumni klub MLC Ljubljana ima redne, častne in podporne člane.

Redni član Alumni kluba MLC Ljubljana lahko postanejo diplomanti vseh programov MLC Ljubljana. Častni član Alumni kluba MLC Ljubljana lahko postane tisti član Alumni kluba MLC Ljubljana, ki ima posebne zasluge pri delovanju in razvoju MLC Ljubljana. Podporni člani so lahko fizične ali pravne osebe, ki Alumni klub MLC Ljubljana materialno, moralno ali kako drugače podpirajo in z Alumni klubom MLC Ljubljana sodelujejo.

 

 

  Pošljite nam sporočilo in potrudili se vam bomo odgovoriti v najkrajšem možnem času

  * Označena polja so obvezna.

   

   

  Dogodki Alumni kluba MLC Ljubljana

  V Alumni klubu MLC Ljubljana spodbujamo k visoki motiviranosti in usmerjenem delovanju k doseganju ciljev, zato smo tokrat v svojo sredo povabili izjemno predavateljico, z mednarodno nagrado Lady of the Year nagrajeno podjetnico in lastnico PR agencije Ekskluzivno Kaly Kolonič. Tokratna gostja je spregovorila o motivaciji in fokusu pri podjetniških idejah ter o tem, kako graditi svojo razpoznavno blagovno znamko tako v medijih kot tudi na družbenih omrežjih, seveda pa je z nami delila tudi nasvete, kako uspeti v času krize. Pri tem je poudarila pomen trdega dela, ki je za uspeh veliko pomembnejši kot talent, pa tudi, da se je treba obkrožiti s pravimi ljudmi ter iz hobijev narediti »biznis«. Zelo pomembno je, da si cilje zapišemo, nato pa naredimo konkreten načrt, kako bomo te cilje tudi dosegli. Vsekakor pa lahko sami naredimo več, kot mislimo, da zmoremo – in seveda je treba uspeh tudi proslaviti. Ob tem nikakor ne smemo pozabiti na izobraževanje, ki je zelo pomembno za uspeh. Še posebej pa se nam je vtisnil v spomin njen stavek: »V življenju mi uspeva, ker ne obupam.«

  V torek, 20. oktobra 2020 smo na MLC Ljubljana za člane Alumni kluba MLC Ljubljana in druge zainteresirane gostili kolega Mateja Jugovica, inženirja varovanja in diplomiranega poslovnega pravnika, ki nam je podrobno predstavil področje zasebnega varovanja v Sloveniji. Na MLC Ljubljana smo se tako imeli priložnost prvič srečati s predstavitvijo dejavnosti zasebnega varovanja in spoznali bistvene sestavine Zakona o zasebnem varovanju. Kolega Matej Jugovic je zaposlen v enem največjih podjetij, ki se med drugim ukvarja tudi z zasebnim varovanjem in zato nam je teoretične postavke znal prikazati na praktičen način, torej s primeri s svoje prakse, zaradi česar je bilo predavanje še posebej zanimivo.

  Za zagotavljanje varnosti imamo v Sloveniji vzpostavljen sistem nacionalne varnosti, ki obsega obrambni sistem, sistem notranje varnosti, kamor uvrščamo tudi zasebno varovanje in sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Zasebno varovanje je varovanje ljudi in premoženja na varovanem območju, določenem objektu ali prostoru pred nezakonitimi dejanji, poškodovanjem ali uničenjem z varnostnim osebjem ter sistemi tehničnega varovanja. V nadaljevanju smo spoznali tudi pojme, povezane z različnimi oblikami varovanja, pogoje za opravljanje dejavnosti in pravice ter ukrepe iz strani varnostnega osebja. Predavanje se je zaključilo s ponazoritvijo področne zakonodaje in določili, vezanimi na izvajanje inšpekcijskega nadzora na tem področju.

  Kolegu Mateju Jugovicu se iskreno zahvaljujemo za njegov prispevek in mu želimo še veliko izzivov na njegovem delovnem področju!

  Člani Alumni kluba MLC Ljubljana so se 5. oktobra 2020 zbrali na Letnem zboru članov Alumni kluba MLC Ljubljana. Dnevni red, ki so ga člani v vabilu prejeli na svoje elektronske naslove, je bil na zboru soglasno potrjen.  Po sprejemu dnevnega reda so prisotni spregovorili o dosežkih Alumni kluba v preteklem letu. Dekan fakultete, red. prof. dr. Srečko Devjak nam je predstavil število vpisa na magistrski program Management in poslovno pravo za študijsko leto 2020/2021 ter pojasnil, koliko je aktivnih oseb s študentskim statusom na MLC Fakulteti za management in pravo Ljubljana. Razloga za večje zanimanje za vpis na MLC Ljubljana sta predvsem izobraževanje na informacijskem programu SAP in želja po višji stopnji izobrazbe. Omenjena je bila tudi priprava doktorskega programa, ki poteka v sodelovanju z Alma Mater Europaeo.

  Prisotne je pozdravila predsednica Alumni kluba MLC Ljubljana, kolegica Marjanca Scheicher, ki je Letni zbor članov tudi vodila. Med drugim so člani dorekli program dejavnosti za študijsko leto 2020/21 in se strinjali, da bodo srečanja, v kolikor bo zopet razglašena epidemija zaradi COVID-19, potekala preko video vsebin. Prisotni so med drugim predlagali, da Alumni klub MLC Ljubljana svojo prepoznavnost okrepi s ponudbo pravnih mnenj na obstoječem trgu, na to temo pa se bodo v kratkem sestali glavni nosilci zamisli.

  Prvo srečanje Alumni kluba MLC Ljubljana v 2020 je bilo nadvse zanimivo, saj nas je obiskal strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj ter specialist za neverbalno komunikacijo, posebej za govorico telesa, Edvard Kadič. V predavanju, za katerega je bilo izjemno zanimanje, je razkril, kako bolje nebesedno komunicirati, predvsem pa kako nadzirati prostor, ko javno nastopamo, kateri so trije veliki stebri za dobro komunikacijo, kako pomembna je višina glasu, da prepričamo sogovorca; dal pa je tudi zanimive konkretne prikaze, kakšen je dober položaj rok oz. kaj nam z določenim položajem rok sogovorec sporoča. Nadvse zanimiv je bil tudi del, ko je razlagal, kako prepoznati, da nam nekdo laže.

   

  Alumni klub MLC Ljubljana je izkoristil ta novembrski čas za prednovoletno druženje članov kluba. Tokrat so se na prijetnem druženju ob odlični hrani in čudovitem ambientu Tehniškega muzeja Bistra zbrali vsi tisti, ki se zavedajo, da je za osebni in poslovni uspeh nadvse pomembno mreženje. Po uvodnem pozdravu in nagovoru predsednice Alumni kluba MLC Ljubljana, kolegice Marjance Scheicher, so priložnost za predstavitev sebe in  svoje karierne poti, dobili ostali člani. Tako so se udeleženci včerajšnjega dogodka med seboj spoznali še bolje, zanimivo pa je bilo slišati predvsem zgodbe in razloge, ki so vsakega izmed njih usmerili na pot, ki jih je pripeljala do študija na MLC Ljubljana. Razmišljalo se je tudi o naslednjih projektih in dogodkih, tako da zanimivih vsebin in dogajanja v Alumni klubu MLC Ljubljana zagotovo ne bo zmanjkalo tudi v novem letu, ki prihaja.

  V sredo, 6. novembra 2019 so se člani Alumni kluba MLC Ljubljana zbrali na novembrskem ekskluzivnem predavanju s področja dednega prava, za katerega je bilo zainteresiranih največ članov. Kot gostujočega predavatelja so tokrat gostili priljubljenega doc. dr. Luigija Varanellija, ki je zbranim predstavil nekatere najpomembnejše pojme kot npr. univerzalno pravno nasledstvo, zakonito in oporočno dedovanje, kategorije dedičev, prednosti in slabosti različnih vrst oporok, nujni dediči, razdedinjenje in dedna nevrednost. Slušatelji so izvedeli veliko novega in zanimivega, kar jim bo zagotovo prišlo prav tudi v vsakdanjem življenju. Vprašanj je bilo veliko in s tem se je še dodatno potrdilo, da je bila tema s strani Sveta Alumni kluba MLC Ljubljana, več kot dobra izbira!

  Pred prihodom doc. dr. Luigija Varanellija je tokrat člane nagovoril podpredsednik Alumni kluba MLC Ljubljana, kolega Matej Jugovic in poudaril pomen aktivnega delovanja kluba, pojasnil nekatere podrobnosti v zvezi s financiranjem delovanja ter zaključil s povabilom na prednovoletno druženje, na katerega bodo člani Alumni kluba MLC Ljubljana prejeli uradno povabilo. Nekaj besed je dodala še predsednica, kolegica Marjanca Scheicher in g. dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak, ki je prišel izrazil zadovoljstvo, da so se člani zbrali v tako lepem številu.

  Člani Alumni kluba MLC Ljubljana so pred in po predavanju uživali ob manjši pogostitvi in prijetnem druženju in že se veselijo ponovnega srečanja.

  Na pobudo predsednice Alumni kluba MLC Ljubljana, kolegice magistrskega programa Marjance Scheicher, so se 9.10.2019 ob 17.00 uri zbrali člani Alumni kluba MLC Ljubljana na Letnem zboru članov Alumni kluba MLC Ljubljana. Za uvod jih je pozdravil dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak in jim zaželel veliko uspehov pri vzdrževanju tako pomembne skupnosti kot so diplomanti in magistranti naše fakultete.

  Predsednica kluba je v uvodnem nagovoru predstavila dnevni red srečanja, način delovanja in pomen druženja članov Alumni kluba MLC Ljubljana. Na njen predlog je bil v 2. točki dnevnega reda z javnim glasovanjem za podpredsednika potrjen kolega Matic Jugovic in za tajnika kluba kolegica Nina Trdin. V naslednjem mesecu bo za člane Alumni kluba MLC Ljubljana organizirano prvo strokovno predavanje, o katerem bodo člani pravočasno obveščeni, ideje za nadaljnja strokovna predavanja in srečanja pa bodo predstavljene in potrjene na poslovni večerji, ki je planirana v mesecu decembru. Takrat bo dokončno potrjen tudi Plan dela za obdobje oktober 2019 – oktober 2020.

  V skladu z 11. členom Pravilnika o delovanju Alumni kluba MLC Ljubljana, “predsednika Alumni kluba MLC Ljubljana na predlog Letnega zbora članov imenuje dekan MLC Ljubljana”.

  Dekan red. prof. dr. Srečko Devjak je dne 14. junija 2019 na predlog Letnega zbora članov imenoval Marjanco Scheicher kot predsednico Alumni kluba MLC Ljubljana.

   

  Senat MLC Ljubljana na seji, dne 25.4.2018 sprejel Pravilnik o delovanju Alumni kluba MLC Ljubljana. S sprejetjem pravilnika štejemo, da je bil ustanovljen Alumni klub MLC Ljubljana, v katerega so se začeli vključevati diplomanti.

  Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

  Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

  Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

  Kontakt in vpis