Alumni klub

Alumni klub je namenjen združevanju in povezovanju diplomantov MLC Ljubljana ter nudi možnosti za ustvarjanje poslovnih mrež, druženju in vzdrževanju prijateljskih ter profesionalni stikov.

 

 

2023 6 21 Mlc Podelitev (155 Of 240)

Diplomanti MLC Ljubljana 2023

2023 6 21 Mlc Podelitev (160 Of 240)

Magistranti MLC Ljubljana 2023

2022 06 Mlc Podelitev Diplom Ljubljanski Grad Foto Bostjan Podlogar 151

Diplomanti MLC Ljubljana 2022

2022 06 Mlc Podelitev Diplom Ljubljanski Grad Foto Bostjan Podlogar 154

Magistranti MLC Ljubljana 2022

Diplomanti MLC Ljubljana 2020 in 2021

Magistranti MLC Ljubljana 2020 in 2021

Diplomanti MLC Ljubljana 2019

Diplomanti MLC Ljubljana 2018

Diplomanti MLC Ljubljana 2017

Namen Alumni kluba MLC Ljubljana je:

 • razvijati sodelovanje med fakulteto in našimi diplomanti,
 • ustvarjati poslovne mreže med diplomanti, našimi predavatelji ter partnerji,
 • negovati pripadnost fakulteti in promovirati dosežke članov alumni kluba ter na ta način prispevati k večji prepoznavnosti diplomantov tako doma kot v tujini,
 • prispevati k nadaljnjemu razvoju in promociji MLC Ljubljana.

Članstvo v Alumni klubu prinaša:

 • možnost povezovanja z diplomanti
 • networking,
 • sodelovanje na strokovnih in družabnih dogodkih v organizaciji MLC Ljubljana,
 • redno obveščanje o aktualnih zadevah in dogodkih,
 • ugodnejšo ceno različnih dodatnih izobraževanj, ki jih ponuja MLC Ljubljana.

Marjanca Scheicher, dipl. posl. prav.
predsednica Alumni kluba MLC Ljubljana

Kontakt: alumni@mlcljubljana.com

Spoštovani diplomanti in študentje MLC Ljubljana,

vabim Vas, da se včlanite v Alumni klub MLC Fakultete za management in pravo Ljubljana, saj bomo na tak način še dodatno utrdili naše vezi, ki so se spletle med študijem. Članstvo v Alumni klubu pa je obenem priložnost za mreženje, prenašanje osebnih in delovnih izkušenj ter pridobivanje novih znanj. Prav povezovanje slednjega, torej znanja, izkušenj in novih poznanstev, je v poslovnem svetu sodobnega časa poglavitno za napredek in nenazadnje uspeh.

Ostanite še naprej v stikih z MLC Ljubljana – prvi korak je, da izpolnite prijavnico in tako izkoristite priložnosti in ugodnosti, ki smo jih za vas pripravili v Alumni klubu.

Želim se včlaniti v Alumni klub MLC Ljubljana

Alumni klub MLC Ljubljana ima redne, častne in podporne člane.

Redni član Alumni kluba MLC Ljubljana lahko postanejo diplomanti vseh programov MLC Ljubljana. Častni član Alumni kluba MLC Ljubljana lahko postane tisti član Alumni kluba MLC Ljubljana, ki ima posebne zasluge pri delovanju in razvoju MLC Ljubljana. Podporni člani so lahko fizične ali pravne osebe, ki Alumni klub MLC Ljubljana materialno, moralno ali kako drugače podpirajo in z Alumni klubom MLC Ljubljana sodelujejo.

 

 

  Pošljite nam sporočilo in potrudili se vam bomo odgovoriti v najkrajšem možnem času

  * Označena polja so obvezna.

   

   

  Dogodki Alumni kluba MLC Ljubljana

  V petek, 19.maja 2023 smo se člani Alumni kluba MLC Ljubljana zbrali ob pizzi in pijači v ljubljanskem Klubu 300 v sklopu našega majskega srečanja. Obdelali smo nekatere zanimive teme in načrte za naprej, predvsem pa se zabavali in bili veseli ponovnega snidenja. Do poletja pripravljamo vsaj še eno ali dve zanimivi vsebini in vabimo tudi ostale, da si vzamejo čas in se nam pridružijo v še večjem številu. Srečno in pozdrav do naslednjič!

  Alumni Mlc

  Včeraj smo v okviru Alumni kluba prisluhnili osebni in karierni zgodbi kolega Tadeja Bončine

   

  Včerajšnje predavanje Alumni kluba MLC Ljubljana je potekalo ob poslušanju zanimive in navdušujoče zgodbe našega magistrskega kolega Tadeja Bončina. Prisluhnili smo njegovim adrenalinskim izkušnjam in delu kot učitelja smučanja in poznavalca ter strokovnjaka za adrenalinske športe, kot npr. rafting, soteskanje, zipline, prosto padalstvo in druge. Tadej svojega znanja in izkušenj ni delil le v Sloveniji, ampak tudi drugod po Evropi, v Južni Ameriki, na Novi Zelandiji in še kje. Ob vsem slišanem nas je navdušil, da smo tudi sami pomislili na več športnega adrenalina in v klubu že razmišljamo o poletnem doživetju v naravi.

  Tadej Bončina

  V drugem delu pa smo bili deležne njegove karierne poti, v delu, ki ni športna. K zaključku in razmisleku, da mora nekaj narediti iz sebe in končno zaključiti srednjo šolo, ga je na zanimiv in dosleden način prisilila njegova najboljša prijateljica in dolgoletna partnerica, takrat pa je tudi spoznal, da je čas, da naredi iz sebe še več. V neverjetno kratkem času je zaključil srednjo šolo in uspešno opravil maturo, potem pa se vpisal na MLC Ljubljana. Uspešno in z odličnimi rezultati je zaključil visokošolski program Management in pravo, potem pa so se mu odprle številne karierne priložnosti. Ni mu bilo potrebno več iskati, lahko je celo izbiral. Tako je danes projektni manager v IT podjetju in študentski kolega magistrskega programa Management in poslovno pravo, katerega bo v kratkem tudi zaključil.

  Z veseljem smo prisluhnili kolegu Tadeju in še enkrat hvala za vse, kar si delil z nami! Želimo ti, da si še naprej dober prijatelj, poslušalec in kolega in da se ti uresniči vse, kar imaš namen doseči.

   

  Letni zbor članov Alumni kluba MLC Ljubljana v februarju 2023

  V sredo, 22. februarja 2023 je potekal tudi Letni zbor članov Alumni kluba MLC Ljubljana, na katerem smo želeli pripraviti plan in program dela za naslednje mesece in obdelati nekatere najpomembnejše vsebine.

  Tokrat je Letni zbor vodil kolega Matej Jugovic, podpredsednik Alumni kluba naše fakultete, ki je srečanje otvoril in pozdravil zbrane članice in člane v imenu sveta kluba. Pridružil se nam je tudi g. dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak, ki je poudaril pomen druženja in mreženja diplomantov MLC Ljubljana in zavedanje uresničitve ene največjih prednosti študija na MLC Ljubljana – ostati povezan in sodelovati. Sledila je debata v zvezi z organizacijo, delom in vodenjem kluba ter predstavitev plana dela za obdobje do letošnjih volitev, saj članom sveta v oktobru poteče mandat. Razmišljali smo tudi o možnostih financiranja kluba, srečanje pa zaključili z razpravo in sprejemom plana dela, kjer smo določili srečanja in zanimive dogodke, ki nas čakajo do poletja.

  Nikakor ne želimo, da je članstvo kluba zadovoljivo le po številu članov, ampak si prizadevamo za skupne projekte in da vsi skupaj prispevamo k rasti in zavoju vseh nas in tudi MLC Ljubljana. Naj ob tej priložnosti zaključimo z dejstvom, da nas srečanja v Alumni kluba MLC Ljubljana izpopolnjujejo in da smo vedno znova veseli vsake priložnosti, da si lahko izmenjamo besede, se objamemo in si pomagamo ter iskrenim povabilom drugim članicam in članom, da se nam naslednjič pridružijo  na katerem od pomladanskih dogodkov. Vabljeni in lep pozdrav iz MLC Ljubljana!

  Včeraj, 9. marca 2022 smo se člani Alumni kluba MLC Ljubljana zbrali na zanimivem predavanju kolegice Danijele Miletić Petrić, študentke magistrskega programa Management in poslovno pravo, ki nam je svojo zanimivo življenjsko in karierno pot predstavila skozi predavanje z naslovom Vpliv študija na MLC Ljubljana na osebni razvoj ter moje delo v kardiologiji. Po zaključenem študiju varstvoslovja in kot diplomirana medicinska sestra, ki pri svojem delu s kardiološkimi bolniki uživa in ga opravlja nadvse odgovorno, je gostja tudi mati pet čudovitih otrok, ob tem pa tudi uspešno zaključuje magistrski program na MLC Ljubljana. »Naša« energična in vsestranska kolegica, pa ves čas razmišlja o novih projektih in pravi, da je treba verjeti vase in da je znanje tisto, ki ti ga res nihče ne more vzeti. Iskrena hvala Danijeli Miletić Petrić, ki smo jo z veseljem gostili v marcu, da je z nami delila svojo zgodbo o pogumu in vztrajnosti in vsi skupaj ji želimo veliko neustavljive življenjske energije tudi za naprej.

  Alumni Mar2022

  Vljudno vabimo tudi ostale članice in člane Alumni kluba MLC Ljubljana, da predstavijo svoje delo in dosežke na srečanjih v prihodnje, saj moramo biti ponosni na to, kar smo in kar počnemo – in prav je, da to delimo naprej!

  Po koncu predavanja smo poklepetali in bili veseli, da smo se po dolgem času spet zbrali skupaj in si obljubili, da se srečamo že v naslednjem mesecu.

  V ponedeljek, 25. oktobra 2021 je preko video konferenčne povezave potekal Letni zbor članov Alumni kluba MLC Ljubljana, kjer se je dogajalo veliko in več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

  Po uvodnem pozdravu predsednice Alumni kluba MLC Ljubljana, kolegice Marjance Scheicher, je zbrane spodbudno  nagovoril g. dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak in jim obljubil podporo in zaželel uspešno delovanje tudi v bodoče. Osrednji dogodek zbora članov so bile volitve, kjer so bili soglasno izvoljeni in potrjeni – Marjanca Scheicher kot ponovna predsednica kluba, Matej Jugovic kot podpredsednik in Nina Trdin kot tajnik Alumni kluba MLC Ljubljana. Njihov mandat traja dve leti. V naslednji točki so prisotni pregledali poročilo in podali mnenje o izvedenih dogodkih in predavanjih, ki so jih organizirali sami in drugih, to je gostujočih predavanjih, na katere so bili člani vabljeni in jih je organizirala MLC Ljubljana in bodo člani Alumni kluba MLC Ljubljana z veseljem vabljeni tudi v bodoče. V zadnji točki dnevnega reda je bila razprava namenjena sodelovanju članov kluba pri vzpostavljanju Kariernega centra naše fakultete, saj je Alumni klub MLC Ljubljana pomemben gradnik pri predstavljanju študija in dajejo zgled in motivacijo mlajšim generacijam študentov.

  Novo izvoljenim in potrjenim Marjanci Scheicer, Mateju Jugovicu in Nini Trdin še enkrat čestitamo in jim želimo uspešno vodenje Alumni kluba MLC Ljubljana tudi v prihodnje!

   

  V Alumni klubu MLC Ljubljana spodbujamo k visoki motiviranosti in usmerjenem delovanju k doseganju ciljev, zato smo tokrat v svojo sredo povabili izjemno predavateljico, z mednarodno nagrado Lady of the Year nagrajeno podjetnico in lastnico PR agencije Ekskluzivno Kaly Kolonič. Tokratna gostja je spregovorila o motivaciji in fokusu pri podjetniških idejah ter o tem, kako graditi svojo razpoznavno blagovno znamko tako v medijih kot tudi na družbenih omrežjih, seveda pa je z nami delila tudi nasvete, kako uspeti v času krize. Pri tem je poudarila pomen trdega dela, ki je za uspeh veliko pomembnejši kot talent, pa tudi, da se je treba obkrožiti s pravimi ljudmi ter iz hobijev narediti »biznis«. Zelo pomembno je, da si cilje zapišemo, nato pa naredimo konkreten načrt, kako bomo te cilje tudi dosegli. Vsekakor pa lahko sami naredimo več, kot mislimo, da zmoremo – in seveda je treba uspeh tudi proslaviti. Ob tem nikakor ne smemo pozabiti na izobraževanje, ki je zelo pomembno za uspeh. Še posebej pa se nam je vtisnil v spomin njen stavek: »V življenju mi uspeva, ker ne obupam.«

  V torek, 20. oktobra 2020 smo na MLC Ljubljana za člane Alumni kluba MLC Ljubljana in druge zainteresirane gostili kolega Mateja Jugovica, inženirja varovanja in diplomiranega poslovnega pravnika, ki nam je podrobno predstavil področje zasebnega varovanja v Sloveniji. Na MLC Ljubljana smo se tako imeli priložnost prvič srečati s predstavitvijo dejavnosti zasebnega varovanja in spoznali bistvene sestavine Zakona o zasebnem varovanju. Kolega Matej Jugovic je zaposlen v enem največjih podjetij, ki se med drugim ukvarja tudi z zasebnim varovanjem in zato nam je teoretične postavke znal prikazati na praktičen način, torej s primeri s svoje prakse, zaradi česar je bilo predavanje še posebej zanimivo.

  Za zagotavljanje varnosti imamo v Sloveniji vzpostavljen sistem nacionalne varnosti, ki obsega obrambni sistem, sistem notranje varnosti, kamor uvrščamo tudi zasebno varovanje in sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Zasebno varovanje je varovanje ljudi in premoženja na varovanem območju, določenem objektu ali prostoru pred nezakonitimi dejanji, poškodovanjem ali uničenjem z varnostnim osebjem ter sistemi tehničnega varovanja. V nadaljevanju smo spoznali tudi pojme, povezane z različnimi oblikami varovanja, pogoje za opravljanje dejavnosti in pravice ter ukrepe iz strani varnostnega osebja. Predavanje se je zaključilo s ponazoritvijo področne zakonodaje in določili, vezanimi na izvajanje inšpekcijskega nadzora na tem področju.

  Kolegu Mateju Jugovicu se iskreno zahvaljujemo za njegov prispevek in mu želimo še veliko izzivov na njegovem delovnem področju!

  Člani Alumni kluba MLC Ljubljana so se 5. oktobra 2020 zbrali na Letnem zboru članov Alumni kluba MLC Ljubljana. Dnevni red, ki so ga člani v vabilu prejeli na svoje elektronske naslove, je bil na zboru soglasno potrjen.  Po sprejemu dnevnega reda so prisotni spregovorili o dosežkih Alumni kluba v preteklem letu. Dekan fakultete, red. prof. dr. Srečko Devjak nam je predstavil število vpisa na magistrski program Management in poslovno pravo za študijsko leto 2020/2021 ter pojasnil, koliko je aktivnih oseb s študentskim statusom na MLC Fakulteti za management in pravo Ljubljana. Razloga za večje zanimanje za vpis na MLC Ljubljana sta predvsem izobraževanje na informacijskem programu SAP in želja po višji stopnji izobrazbe. Omenjena je bila tudi priprava doktorskega programa, ki poteka v sodelovanju z Alma Mater Europaeo.

  Prisotne je pozdravila predsednica Alumni kluba MLC Ljubljana, kolegica Marjanca Scheicher, ki je Letni zbor članov tudi vodila. Med drugim so člani dorekli program dejavnosti za študijsko leto 2020/21 in se strinjali, da bodo srečanja, v kolikor bo zopet razglašena epidemija zaradi COVID-19, potekala preko video vsebin. Prisotni so med drugim predlagali, da Alumni klub MLC Ljubljana svojo prepoznavnost okrepi s ponudbo pravnih mnenj na obstoječem trgu, na to temo pa se bodo v kratkem sestali glavni nosilci zamisli.

  Prvo srečanje Alumni kluba MLC Ljubljana v 2020 je bilo nadvse zanimivo, saj nas je obiskal strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj ter specialist za neverbalno komunikacijo, posebej za govorico telesa, Edvard Kadič. V predavanju, za katerega je bilo izjemno zanimanje, je razkril, kako bolje nebesedno komunicirati, predvsem pa kako nadzirati prostor, ko javno nastopamo, kateri so trije veliki stebri za dobro komunikacijo, kako pomembna je višina glasu, da prepričamo sogovorca; dal pa je tudi zanimive konkretne prikaze, kakšen je dober položaj rok oz. kaj nam z določenim položajem rok sogovorec sporoča. Nadvse zanimiv je bil tudi del, ko je razlagal, kako prepoznati, da nam nekdo laže.

   

  Alumni klub MLC Ljubljana je izkoristil ta novembrski čas za prednovoletno druženje članov kluba. Tokrat so se na prijetnem druženju ob odlični hrani in čudovitem ambientu Tehniškega muzeja Bistra zbrali vsi tisti, ki se zavedajo, da je za osebni in poslovni uspeh nadvse pomembno mreženje. Po uvodnem pozdravu in nagovoru predsednice Alumni kluba MLC Ljubljana, kolegice Marjance Scheicher, so priložnost za predstavitev sebe in  svoje karierne poti, dobili ostali člani. Tako so se udeleženci včerajšnjega dogodka med seboj spoznali še bolje, zanimivo pa je bilo slišati predvsem zgodbe in razloge, ki so vsakega izmed njih usmerili na pot, ki jih je pripeljala do študija na MLC Ljubljana. Razmišljalo se je tudi o naslednjih projektih in dogodkih, tako da zanimivih vsebin in dogajanja v Alumni klubu MLC Ljubljana zagotovo ne bo zmanjkalo tudi v novem letu, ki prihaja.

  V sredo, 6. novembra 2019 so se člani Alumni kluba MLC Ljubljana zbrali na novembrskem ekskluzivnem predavanju s področja dednega prava, za katerega je bilo zainteresiranih največ članov. Kot gostujočega predavatelja so tokrat gostili priljubljenega doc. dr. Luigija Varanellija, ki je zbranim predstavil nekatere najpomembnejše pojme kot npr. univerzalno pravno nasledstvo, zakonito in oporočno dedovanje, kategorije dedičev, prednosti in slabosti različnih vrst oporok, nujni dediči, razdedinjenje in dedna nevrednost. Slušatelji so izvedeli veliko novega in zanimivega, kar jim bo zagotovo prišlo prav tudi v vsakdanjem življenju. Vprašanj je bilo veliko in s tem se je še dodatno potrdilo, da je bila tema s strani Sveta Alumni kluba MLC Ljubljana, več kot dobra izbira!

  Pred prihodom doc. dr. Luigija Varanellija je tokrat člane nagovoril podpredsednik Alumni kluba MLC Ljubljana, kolega Matej Jugovic in poudaril pomen aktivnega delovanja kluba, pojasnil nekatere podrobnosti v zvezi s financiranjem delovanja ter zaključil s povabilom na prednovoletno druženje, na katerega bodo člani Alumni kluba MLC Ljubljana prejeli uradno povabilo. Nekaj besed je dodala še predsednica, kolegica Marjanca Scheicher in g. dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak, ki je prišel izrazil zadovoljstvo, da so se člani zbrali v tako lepem številu.

  Člani Alumni kluba MLC Ljubljana so pred in po predavanju uživali ob manjši pogostitvi in prijetnem druženju in že se veselijo ponovnega srečanja.

  Na pobudo predsednice Alumni kluba MLC Ljubljana, kolegice magistrskega programa Marjance Scheicher, so se 9.10.2019 ob 17.00 uri zbrali člani Alumni kluba MLC Ljubljana na Letnem zboru članov Alumni kluba MLC Ljubljana. Za uvod jih je pozdravil dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak in jim zaželel veliko uspehov pri vzdrževanju tako pomembne skupnosti kot so diplomanti in magistranti naše fakultete.

  Predsednica kluba je v uvodnem nagovoru predstavila dnevni red srečanja, način delovanja in pomen druženja članov Alumni kluba MLC Ljubljana. Na njen predlog je bil v 2. točki dnevnega reda z javnim glasovanjem za podpredsednika potrjen kolega Matic Jugovic in za tajnika kluba kolegica Nina Trdin. V naslednjem mesecu bo za člane Alumni kluba MLC Ljubljana organizirano prvo strokovno predavanje, o katerem bodo člani pravočasno obveščeni, ideje za nadaljnja strokovna predavanja in srečanja pa bodo predstavljene in potrjene na poslovni večerji, ki je planirana v mesecu decembru. Takrat bo dokončno potrjen tudi Plan dela za obdobje oktober 2019 – oktober 2020.

  V skladu z 11. členom Pravilnika o delovanju Alumni kluba MLC Ljubljana, “predsednika Alumni kluba MLC Ljubljana na predlog Letnega zbora članov imenuje dekan MLC Ljubljana”.

  Dekan red. prof. dr. Srečko Devjak je dne 14. junija 2019 na predlog Letnega zbora članov imenoval Marjanco Scheicher kot predsednico Alumni kluba MLC Ljubljana.

   

  Senat MLC Ljubljana na seji, dne 25.4.2018 sprejel Pravilnik o delovanju Alumni kluba MLC Ljubljana. S sprejetjem pravilnika štejemo, da je bil ustanovljen Alumni klub MLC Ljubljana, v katerega so se začeli vključevati diplomanti.

  Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

  Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

  Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

  Kontakt in vpis