Optimizacija pridobivanja in zadrževanja talentov s SAP SUCCESSFACTORS IN SAP S/4HANA - MLC

Optimizacija pridobivanja in zadrževanja talentov s SAP SUCCESSFACTORS IN SAP S/4HANA

V sodobnem konkurenčnem poslovnem okolju je pridobivanje in zadrževanje najboljših talentov ključnega pomena za uspeh organizacije. SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA združujeta moči, da podjetjem omogočata optimizacijo procesov pridobivanja talentov in zadrževanja ključnih zaposlenih. Ta integracija omogoča podjetjem celovit vpogled v ekosistem talentov, s čimer se lahko bolj učinkovito odzivajo na spremembe in dosežejo svoje kadrovske cilje. V članku si bomo podrobneje ogledali, kako SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA pripomoreta k optimizaciji pridobivanja talentov in zadrževanju ključnih zaposlenih. Naj še dodam, da je MLC Ljubljana sploh eno prvih podjetij oziroma organizacij, ki prehaja na najnovejšo različico SAP S/4HANA. Nekaj več o tem pa na naslednji povezavi.

Slika 1: Možnosti uvajanja kadrovskih funkcij v sistemu SAP S/4HANA

Sap Slika Pele

Vir: [1]

 

Celovit vpogled v ekosistem talentov

SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA skupaj omogočata podjetjem celovit vpogled v ekosistem talentov. S povezovanjem podatkov o zaposlenih, uspešnosti, učenju in razvoju ter plačah iz SuccessFactors-a[2] s podatki o finančnih in operativnih procesih iz S/4HANA[3], podjetje tako pridobi celovit pogled na svoje talente. To jim omogoča boljše razumevanje ključnih dejavnikov uspeha pri pridobivanju in zadrževanju talentov ter informirano sprejemanje kadrovskih odločitev.

 

Napredno pridobivanje talentov

Integracija SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA omogoča podjetjem, da pridobivajo talente na bolj učinkovit način. S pomočjo SuccessFactors-a lahko samo podjetje izboljša procese zaposlovanja, avtomatizira upravljanje kandidatov, išče prave kandidate po vsem svetu in omogoča lažje angažiranje le-teh ter optimizira zaposlitveno izkušnjo.[4] S/4HANA pa omogoča povezavo s prodajnimi in finančnimi podatki3, kar podjetju na koncu omogoča, da pridobiva talente na podlagi ciljev in potreb celotne organizacije.

 

Personalizirano načrtovanje razvoja

SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA omogočata personalizirano načrtovanje razvoja za ključne talente. S pomočjo SuccessFactors-a lahko podjetje ustvari in upravlja individualne razvojne načrte za zaposlene, natančno ocenjuje uspešnost ter upravlja z njo.[5] S/4HANA pa omogoča povezavo teh razvojnih načrtov s finančnimi cilji in proračunom podjetja3, kar omogoča spremljanje in vrednotenje učinkovitosti naložb v razvoj talentov.

 

Proaktivno upravljanje s talenti

Integracija SuccessFactors-a in S/4HANA tako omogoča podjetju proaktivno upravljanje s talenti. S pomočjo naprednih analitičnih funkcij SuccessFactors-a in integracije s podatki iz S/4HANA lahko podjetje prepozna ključne talente, ki so kritični za dosego poslovnih ciljev. Na podlagi teh podatkov lahko razvijejo in izvajajo strategije za zadrževanje in razvoj ključnih zaposlenih, kar jim pomaga ohranjati konkurenčno prednost na trgu dela.

Integracija SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA prinaša številne prednosti za organizacije, ki si prizadevajo za optimizacijo pridobivanja talentov in zadrževanja ključnih zaposlenih. S celovitim vpogledom v ekosistem talentov, naprednim pridobivanjem talentov, personaliziranim načrtovanjem razvoja in proaktivnim upravljanjem s talenti organizacije lahko dosežejo večjo učinkovitost, konkurenčnost in poslovno uspešnost. Za več informacij o tem, kako SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA lahko koristita vašemu podjetju, si lahko ogledate s klikom na povezavo.

 

Viri in literatura
  1. SAP PRESS. (02.06.2021). What Does HR Look Like in SAP S/4HANA?. Dostopno 30.06.2023 na spletnem naslovu: https://blog.sap-press.com/what-does-hr-look-like-in-sap-s4hana
  2. SAP SuccessFactors, b.d., https://www.sap.com/slovenia/products/hcm/talent-management.html, dostopno 6.7.2023
  3. SAP SuccessFactors, b.d., https://www.sap.com/uk/products/erp/s4hana/product-tour.html, dostopno 6.7.2023.
  4. SAP Solution Brief | Public, b.d., https://www.sap.com/uk/documents/2018/05/30e44f31-6f7d-0010-87a3-c30de2ffd8ff.html, dostopno 6.7.2023.
  5. SAP SuccessFactors, b.d., https://www.sap.com/uk/documents/2019/10/300f6597-697d-0010-87a3-c30de2ffd8ff.html, dostopno 7.7.2023

 

Kaj pa vi menite?
  • Kakšne pa so vaše izkušnje z integracijo SAP SuccessFactors in SAP S/4HANA v pridobivanju talentov in zadrževanju ključnih zaposlenih?
  • Kako se je ta integracija izkazala v vašem podjetju?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Human Resources Concept With Man Novica

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis