Povečajte možnosti za uspeh z energijskim vodenjem - MLC

Povečajte možnosti za uspeh z energijskim vodenjem

Organizacije, ki premorejo veliko optimizma, sodelovalnega vedenja in se pogumno lotevajo številnih izzivov, se ne »zgodijo« kar čez noč. So rezultat navdušujočega in energijskega vodenja, jasne in močne vizije, trdega dela in pozitivne energije vseh deležnikov, zlasti pa vodje. Je to dobra novica? Kajpak, kajti osebna in organizacijska energija je obnovljiv vir, če le veste, kako z njo ravnati. Zatorej bo dobrodošlih nekaj spoznanj o učinkovitem energijskem vodenju.

 

Energija vodje za vzgled sodelavcem

Vodja je vselej zgled, zato ima ogromen vpliv na energijo organizacije. Začeti pa je treba najprej pri sebi. Pomembno je razumeti, katere stvari vam pomagajo dvigovati raven energije in katere jo izničujejo. Kajpak ni enotnega recepta za to, toda večina vodij, ki jim uspeva ohranjati visok nivo energije prakticira stalne obrede in načrtuje svoje fizične in čustvene aktivnosti. Prav tako se nenehno učijo ter povezujejo z drugimi. Večina jih je zelo velikodušnih in skorajda vsi so v družbi zelo cenjeni. Ključ za ustvarjanje dobre energije je, da spoznate, kaj vas napolnjuje in potem to tudi redno izvajate. Zame so ti obredi; biti vsaj eno uro na dan sam s seboj, branje, učenje, raznolike športne aktivnosti, pisanje in povezovanje z ljudmi.

Dobro energijo je pametno zaščiti. To zame pomeni, da se morate naučiti, kako se spopasti s stvarmi, ki vam znižujejo osebno energijo. Sama ravnam tako, da se nalog, ki jih ne maram, se  lotim najprej, tako, da jih čim prej v dnevu končam. Kadar imam sestanek, za katerega predvidevam, da bo zelo stresen, načrtujem športno aktivnost takoj po njegovem zaključku… Dobro je, da se tudi naučite omejiti čas, ki ga namenjate ali preživite z »energijskimi vampirji«. Tako imenujem ljudi, ki imajo slabo energijo. Vsekakor se zavedam, da moram tudi s takšnimi ljudmi biti prijazna in z njimi komunicirati, kadar je potrebno. Toda pošteno povedano se zelo potrudim, da so takšna srečanja čim krajša, da lahko zaščitim svoj nivo energije. Kadar pa se počutim slabo, utrujeno oz. sem pod stresom, pa se takšnim ljudem preprosto izognem, saj se zavedam, da sem takrat še posebej občutljiva za absorbiranje njihove slabe energije.

 

Corporate Workers Achieving Success In Business
Vir: Freepik.com
Vloga vodje pri ustvarjanju dobre energije v organizaciji

Je že tako, da ljudje s svojo energijo zaznamujejo kulturo organizacije, zato je še posebej pomembno, da ljudem s slabo energijo pomagamo preusmeriti energijo v pozitivno in konstruktivno  smer. Pri tem ima vodja zelo pomembno vlogo.

Vodja se mora usposobiti za upravljanje organizacijske energije, to pomeni, da je sposoben videti, kaj se dogaja z energijo sodelavcev ter jim tudi jasno sporočati, pričakovanja glede njihovega nivoja energije, ki jo oddajajo v prostor, torej v organizacijo.  Že majhno izboljšanje na področju »energijskega vodenja« povzroči izjemen napredek na področju uspešnosti. Energijsko vodenje bo še boljše, če boste  pričeli deliti komentarje ljudem o tem, kakšno energijo prinašajo v podjetje, pohvalili tiste s posebej pozitivno energijo in okrcali tiste s slabo. Morda lahko vzpostavite tako imenovano energijsko mentorstvo, kjer za zgled in model posnemanja postavite najbolj energijsko močne in pozitivne ljudi.

Kaj pa se zgodi, če vodja ni vešč gospodarjenja z osebno energijo? Največkrat se to manifestira v obliki oddajanja slabe energije v prostor. Na primer, vodja pride med sodelavce in z zaskrbljenimi grimasami na obrazu hodi v krogu. Sodelavci bodo nagonsko vedeli, da to ne more biti dobro in raven zaupanja bo strmo padla. Že en napačen pogled vodje lahko zmanjša energijsko raven skupine za polovico. Nekaj neprimernih vzdihov in zasukov z očmi vodje (ali sodelavcev) lahko »spravi na tla« še tako pozitivnega člana skupine.  Ljudje se hitro učijo in v takih primerih razširijo miselnost: »ostani stran od vodje«, »ne dajaj predlogov«, »obdrži svoje mnenje zase«. Čeprav brez besed, je vodja prav z oddajanjem slabe energije v prostor v trenutku močno zmanjšal učinkovitost skupine.

Učinkovito energijsko vodenje zahteva od vodje, da zna brati energijsko bilanco svojih sodelavcev in nato ustrezno spremeniti lastno raven energije, da  jih popelje tja kamor želi.  To lahko vidite v športu, enako tudi v učilnici ali na sestankih. Če začne ljudem energija padati, je vodja tisti, ki mora prinesti več navdušenja v prostor. Če mu to uspe, se ekipa kmalu začne počutiti bolj optimistično in nastopi zmagovalna miselnost. S tem kajpak uspeh še ni zagotovljen, postane pa veliko bolj verjeten.

Vodje lahko tako že z majhno spremembo miselnosti dostopa do povsem naravnega in povsem obnovljivega vira energije. Več dobre energije, ki jo vodje in zaposleni ustvarjajo v organizaciji bo pritegnilo več in boljše kupce, partnerje in ljudi, ki bodo želeli delati za vas. Ko je energija visoka, se poveča tudi prodaja, zmanjša stres in napetost, ljudje se pri delu zabavajo in nasploh vse deluje bolje. In najboljše od vsega? Takšno izboljšanje pri upravljanju z energijo nič ne stane!

 

Literatura:
  • Brečko, D., 2012. Produktivno energijo so-ustvarjamo s sodelovanjem med vodstvom in zaposlenimi: organizacijska energija. Ekonomska demokracija, strokovno informativna revija za delavske predstavnike in menedžerje v sodobnem podjetju. ISSN 1855-8259. Letn. 16, št. 1 (2012), str. 3–7.
  • Božič. M,  Brečko, D., 2021. Kakšna je organizacijska energija članov slovenskih svetov delavcev?. Ekonomska demokracija : strokovno informativna revija za delavske predstavnike in menedžerje v sodobnem podjetju., letn. 25, št. 6, str. 9-12, ilustr. ISSN 1855-8259. [COBISS.SI-ID 92778755]
  • Bruch, H., 2019. Leading high-performance teams: Harnessing the potential of your research group, [online powerpoint predstavitev v pdf formatu]. Dostopno na: https://ethz.ch/content/dam/ethz/associates/services/Anstellung-Arbeiten/fuehrung-und-entwicklung/leadership-development/Bruch%20Keynote%20ETH.pdf. [27. 12. 2021].

 

Preverite kakšna je vaša osebna energija!

 

Več o organizacijski energiji ter energijskem vodenju!


Female Executive Manager And Team

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis