Predstavitev prispevkov znanstvene monografije Pravo in management v pogojih digitalnega poslovanja II na januarski konferenci MLC Ljubljana - MLC

Predstavitev prispevkov znanstvene monografije Pravo in management v pogojih digitalnega poslovanja II na januarski konferenci MLC Ljubljana

Visokošolski učitelji, sodelavci in magistranti MLC Ljubljana – avtorji prispevkov v pred kratkim izdani znanstveni monografiji z naslovom Pravo in management v pogojih digitalnega poslovanja II, so svoje prispevke predstavili na konferenci MLC Ljubljana v četrtek, 12. januarja 2023. Izdana monografija je nadaljevanje in nadgradnja predhodne, izdane v letu 2021, njen namen pa je analizirati družbenopravne, managerske in osebne dejavnike, ki podpirajo digitalizacijo poslovanja, vodenje podjetja in zavodov s formalnopravnega vidika, torej vidika zakonodaje in samega poslovanja. Sestavljena je štirih delov: prvi je namenjen pravu, drugi managementu, tretji e-izobraževanju v visokem šolstvu, v četrtem pa sta predstavljena prispevka, katerih avtorja sta magistranta MLC Ljubljana, ki sta prispevek pripravila s svojim mentorjem.

Konferenco je otvoril dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak, sledili sta dve vabljeni predavanji recenzentov monografije. Red. prof. dr. Rado Bohinc je predstavil temo Digitalizacija korporacijskega prava, prof. dr. Siniša Zarića pa je svoje predavanje z naslovom Managing company in a digital environment, izvedel v video obliki.

Image00003

Iz omenjenih področij smo na konferenci tako lahko prisluhnili zanimivim vsebinam in sicer: Učenje in prenos znanja na delovnem mestu vzdolž različnih generacij, avtorice doc. dr. Danijele Brečko, Nezamenljivi žetoni in njihova pravna ureditev, avtorice doc. dr. Julije Lapuh Bele, Pomen nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja visokošolskih učiteljev, avtoric pred. Natje Lavrič in red. prof. dr. Tatjane Devjak, tudi urednice monografije in red. prof. dr. Marko Novak s prispevkom Metoda triangulacije kot most med pravom in managementom: preliminarni pogled.  Z nami so bili tudi viš. pred. mag. Boštjan J. Turk s prispevkom Digitalna prelomnica – Zakon o digitalnih trgih in kolegica, doc. dr. Nana Weber  s prispevkom z naslovom Digitalno poučevanje. Magistrant Peter Žmak je skupaj z mentorjem doc. dr. Luigijem Varanellijem predstavil prispevek Pametne posojilne pogodbe.

Image00010

Še enkrat hvala vsem, ki ste prispevali k novi znanstveni monografiji in predstavili svoje delo slušateljem konference – vabljeni k prebiranju zanimivih tem tudi vi in se vidimo spet naslednje leto.

 


Image00002

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis