Prvi vtisi o študiju in življenju v mestu Leiria - MLC

Prvi vtisi o študiju in življenju v mestu Leiria

Piše študent magistrskega programa Klemen Kostrevc, ki je na Erasmus+ mobilnosti na Portugalskem, na instituciji Politecnico de Leiria.

Politecnico De Leiria
Moje prve izkušnje v kraju Leiria so bile odlične. Mesto samo po sebi me je očaralo s svojo kulturno dediščino in številnimi možnostmi za raziskovanje. Od čudovitih parkov do zanimivih ulic in restavracij z raznoliko kulinariko – vse to je na dosegu roke.

Začetek predavanj je bil nekoliko izzivalen, saj smo se morali prilagoditi drugačnemu pristopu k študiju. Namesto klasičnih predavanj je večji poudarek na pisanju in predstavitvah različnih seminarskih nalog. To je del programa, ki nas usmerja k temu, da bi čim bolje razumeli proces pisanja in raziskovanja, kar bo ključnega pomena pri pripravi naše končne magistrske naloge. Čeprav je ta pristop nekoliko drugačen od tistega, ki sem ga bil vajen, sem hitro ugotovil, da je to zelo koristno in pripomore k razvoju pomembnih veščin.

Fakulteta in njen kampus sta odlično urejena. Osebje je vedno pripravljeno pomagati z informacijami o študiju in življenju v mestu, kar zelo olajša prilagajanje na novo okolje. Prav tako imam občutek, da sem del širše skupnosti študentov, ki si medsebojno pomagamo in si izmenjujemo izkušnje. Pod črto, sem z izbiro te fakultete in mesta res zadovoljen. Z veseljem se veselim naslednjih mesecev študija tukaj in novega znanja, ki ga bom pridobil. Študij v tujini je res edinstvena izkušnja, ki omogoča rast tako na akademski kot osebni ravni, in veselim se vsega, kar mi bo prineslo to novo poglavje v mojem življenju.

 

Več o možnostih sodelovanja v programu Erasmus+ si lahko preberete na spletni strani: https://www.mlcljubljana.com/erasmus/

 

Erasmus+ Logo


Ip Leiria Campus

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis