Rešitve SAP SuccesFactors – pomoč pri upravljanju s človeškimi viri - MLC

Rešitve SAP SuccesFactors – pomoč pri upravljanju s človeškimi viri

V današnjem poslovnem svetu je ključnega pomena za rast organizacij zavedanje, da morajo ob pravem času postavljati prave ljudi na prava mesta. Z dobrim upravljanjem človeških virov lahko združijo kombinacijo znanja, povezav, vrednot, sposobnosti in motivacijskih vzvodov zaposlenih ter s tem pridobijo konkurenčno prednost, saj postanejo težko posnemljivi in zamenljivi.[1]

Tega pa se zavedajo tudi v podjetju SAP, bolj natančno v podjetju SuccessFactor SAP Company, ki je združeno z ameriško hčerinsko družbo podjetja SAP AG. V tem podjetju so razvili paket SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite, ki omogoča racionalizacijo organizacijskih procesov in rešitve na področju človeških virov. S paketom bodo lahko organizacije svojim zaposlenim omogočile izjemne izkušnje, hkrati pa jim bo v pomoč pri vodenju strateških poslovnih odločitev.

Predsednik SAP SuccessFactors Greg Tomb je pojasnil, da se zavedajo, da je konkurenca za vrhunske talente velika ne glede na industrijo, regijo ali velikost podjetja. Dodaja, da pri pridobivanju in ohranjanju pravega talenta, ki bo podjetju pomagal rasti in se preoblikovati, igrajo pomembno vlogo človeški viri. Ker ravno ti igrajo tako pomembno vlogo v razvoju organizacije, so se odločili oblikovati paket, ki bo preprost ter bo zaposlenim omogočal privlačno izkušnjo kot jih tudi navdihoval, da si vsak dan prizadevajo za najboljše delo.

Paket SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite organizacijam omogoča, da lahko na novo določijo izkušnje zaposlenih iz vseh zornih kotov. Rešitve paketa kupcem omogočajo, da integrirajo procese in sisteme v kadrovske in poslovne sektorje, hkrati pa se lahko vključijo v partnerstva za reševanja izzivov, kot so raznolikost, vključenost in dobro počutje. Prav tako omogoča organizacijam celoten vpogled v zaposlene in jih te lahko povežejo z operativnimi podatki ter tako vidijo kaj se z njihovo delovno silo dogaja in razumejo zakaj. [2] Predstavitev HXM paketa si lahko pogledate na povezavi.

Kot lahko razberete nemško podjetje SAP poleg rešitev sledenja poslovnih interakcij in interakcij s strankami, programov Enterprise Resource Planning (ERP) in programov za upravljanje podatkov, na trgu ponuja tudi mnoge druge rešitve. Ena izmed njih je tudi paket SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite, ki ga je razvilo povezano ameriško podjetje SuccessFactor SAP Company. Zaradi praktičnosti uporabe in zagotavljanja dobrih rešitev, pa so SAPove rešitve in storitve postale zelo zaželjene tudi pri mnogih slovenskih podjetjih. Iz tega razloga pa smo posamezniki na trgu dela konkurenčnejši, če osvojimo znanje dela s programom SAP. Bi tudi vi radi pridobili osnove dela s programom? Ter še bolje, prejeli certifikat, s katerim bi lahko dokazovali na novo osvojene spretnosti? Potem vas vabimo, da si preberite več o Akademiji SAP, ki jo izvaja MLC fakulteta, na povezavi. 

[1] Benčina S. »Nič več “kadrovniki”, temveč poslovneži : nova vloga upravljanja človeških virov«, Manager : revija za podjetne. ISSN 0353-8079. – Št. 3 (marec 1997), str. 56-58.
[2] Povzeto po: Global Organizations Select SAP SuccessFactors Solutions to Maintain Competitive Advantage in Challenge to Attract Talent, SAP News, 2019, dostopno na: [https://news.sap.com/2019/11/global-organizations-select-sap-successfactors/]

 

KAJ PA VI MENITE?
  • Prinaša takšen paket večje prednosti kot HR modul v SAP programu?
  • Se strinjate, da lahko takšen pregled nad zaposlenimi prinaša konkurenčno prednost?
  • Kako pa ste v vašem poslovnem sistemu kos upravljanju s človeškimi viri?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis