SAP HANA - MLC

SAP HANA

Nezanesljivost je vedno tisti faktor, ki vpliva na sprejemanje naših odločitev. Ne glede na gospodarsko, socialno ali politično krizo v času, nezanesljivost je faktor, ki vpliva na poslovanje katerega koli podjetja v katerikoli panogi.

Podjetja za svoje uspešno delovanje potrebujejo zanesljivost, torej točnost in kompatibilnost podatkov, na podlagi katerih bodo sprejemala poslovne ali drugačne odločitve. Vsako podjetje potrebuje določeno obliko podatkov, imajo svoje metrike, svoje metodologije za merjenje podatkov in zaradi tega je težko najti univerzalno rešitev, ki bi podjetju nudila takšno dostopnost podatkov.

SAP Hana, je ena izmed rešitev, ki jo podjetja prepoznajo kot najbolj dinamično. Dinamično zaradi tega, ker omogoča vpogled v podatke v realnem času in s tem omogoča vpogled v prave podatke s pravimi metrikami za specifično priložnost. SAP Hana spada sicer v družino SAP ERP sistemov, vendar kot svoj modul omogoča veliko prednost za podjetja, ki se soočajo s sprejemanjem hitrih odločitev. Varnost in dostopnost podatkov sta ključna za hitro sprejemanje odločitev in sta na voljo povsod v organizaciji. (SAP Enterprise, 2020a) Tako je SAP Hana ena od rešitev, ki lahko predstavlja veliko konkurenčno prednost podjetjem, ki si želijo večjo zanesljivost tako od svojih zaposlenih kot tudi do svojih partnerjev. Kajti vsak posel, ki se sklene, se ne sklene zgolj zaradi cene. Sklene se na podlagi zaupanja in zaupanje je rezultat zanesljivosti. (SAP Enterprise, 2020b)

Se vam dogajajo krizni sestanki?

Na kratko – SAP Hana omogoča dostopnost podatkov na mestu kot tudi v oblaku. To predstavlja veliko prednost na kriznih sestankih in koordinacijskih sestankih, kjer se pogosto odkrije, kateri podatki so relevantni za rešitev določenega problema. (SAP HANA | In-Memory Database, 2020)

Ste se kdaj srečali z umetno inteligenco?

SAP Hana ima še eno dobro lastnost, t.j. vgrajena inteligenca. To pomeni, da si program za vaš uporabniški račun zabeleži kaj najpogosteje uporabljate in vam ob naslednji prijavi že ponudi izbrano možnost, ki ste jo prej sami sestavljali in kombinirali znotraj baze podatkov. Prav tako je potrebno razumeti, da zgolj dostop do podatkov, ki jih je treba obdelati še ne pomeni, da smo s tem dosegli kar smo želeli. Potrebujemo uporabne podatke, torej takšne, ki nam nekaj povedo v zvezi na zastavljen problem.

Razmišljate podobno?

Tako razmišlja tudi SAP Hana, ki omogoča obdelavo podatkov preko spleta, torej mi kot uporabniki ne potrebujemo dodatne programske opreme za obdelavo podatkov, saj nam SAP Hana že ponudi možnosti obdelave. Prav zaradi tega se lahko kot uporabniki resnično izkažemo s svojo kreativnostjo in ne zgolj s tehničnim znanjem, ki ga sedaj nadomešča program SAP Hana. Najboljše pri tem pa je, da ima SAP Hana že integriran spomin in naslednjič, ko bomo želeli priti do enakih podatkov, to možnost že pozna in jo tudi ponudi. Takšen primer uporabe podatkov na primeru ravnanja z ljudmi pri delu najdete na spodnji povezavi: https://www.mlcljubljana.com/resitve-sap-succesfactors-pomoc-pri-upravljanju-s-cloveskimi-viri/

Zanesljivost, fleksibilnost, hitrost in možnosti za rast je samo nekaj besed, ki imajo pozitiven vpliv na poslovanje. Delež tega najdemo v procesih, ki so skriti za osebo, ki je pred nami v sejni sobi. Ti procesi se dogajajo v oblaku. To je SAP Hana.

 

Viri:

  • SAP Enterprise. (2020a). Overcome Data Challenges And Drive Success With In-Memory Platforms. SAP.
  • SAP Enterprise. (2020b). SAP Moves to SAP HANA – Stories of SAP’s Journey to the Intelligent Enterprise.
  • SAP HANA | In-Memory Database. (2020). SAP. https://www.sap.com/products/hana.html

 


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis