September je na MLC Ljubljana mesec za tradicionalno konferenco s področja javnega naročanja - MLC

September je na MLC Ljubljana mesec za tradicionalno konferenco s področja javnega naročanja

V četrtek, 22. septembra 2022 je na MLC Ljubljana potekala že 4. Konferenca s področja javnega naročanja, tokrat z naslovom Javno naročanje (in koncesije): sklepanje pogodb in njihovo spreminjanje. V zadnjih letih se je na področju javnega naročanja in koncesij izvedlo kar nekaj sprememb, na katere smo želeli na tokratni konferenci opozoriti tako naročnike kot ponudnike, nekatere med njimi pa še niso bile uveljavljene in bo to šele sledilo.

Po uvodnem nagovoru programskega vodje dogodka, izr. prof. dr. Aleksija Mužine nas je pozdravil in nagovoril tudi  državni sekretar z Ministrstva za javno upravo, g. Jure Trbič, pristojen za področje javnega naročanja, področja lokalne samouprave, nevladnih organizacij, političnega sistema, upravnih enot in mednarodnega sodelovanja ministrstva, ki je predstavil aktualno dogajanje na tem področju.

Konferencajn22 2

Vsled tega, da je izboljšanje stanja na področju javnega naročanja ključno za učinkovito delovanje države, je s predavanjem začel g. Sašo Matas, generalni direktor Direktorata za javno naročanje na Ministrstvu za javno upravo, kateri je predstavil izhodišča za spremembo Zakona o javnem naročanju. Sledilo je predavanje ga. Tanje Boršič, z uvodno besedo izr. prof. dr. Aleksija Mužine o tem,  kdaj so splošni javni naročniki, naročniki na infrastrukturnem sektorju s poudarkom na prikazu posebnih položajev razlikovanj (povezane osebe, in-house naročila in podobno). Domnevne kršitve pri iz EU sofinanciranih projektih v aktualni sodni praksi domačih sodišč pa nam je predstavil odvetnik, g. Žiga Rejc. Nato smo prisluhnili predavanju odvetnika g. Bojana Medice z naslovom Prekrški v postopkih javnega naročanja. V skladu s prakso smo se osredotočili na naročnike s področja negospodarskih dejavnosti (javna podjetja, javni zavodi). Dopustnim in nedopustnim spremembam pogodb o javnih naročilih/koncesijskih pogodb, zlasti pa sklepanju aneksov k tem pogodbam, pa je bilo namenjeno zadnje predavanje izr. prof. dr. Aleksija Mužine, ki  je v tej zvezi predstavil obsežno prakso sodišča EU na študiju konkretnih primerov.

Konferencajn22

V upanju, da je bila vsebina letošnje konference aktualna in da so se udeleženci dogodka naučili veliko zanimivega, novega in predvsem uporabnega, se vsem skupaj še enkrat iskreno zahvaljujemo za izkazano zaupanje in obisk na MLC Ljubljana. Veseli bomo, če nam boste zaupali tudi v bodoče in skupaj z nami raziskovali področje javnih naročil še naprej! Se vidimo naslednje leto, kje drugje kot na MLC Ljubljana!


Konferencajn22 1

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis