MLC Ljubljana kot akademski partner na konferenci Vodenje za dvig organizacijske energije - MLC

MLC Ljubljana kot akademski partner na konferenci Vodenje za dvig organizacijske energije

Sklepni dogodek projekta Nacionalno merjenje organizacijske energije 2018 je potekal v obliki konference, 6. decembra 2018 v veliki sejni dvorani Mestne hiše v Ljubljani. Dogodka se je udeležil tudi naš dekan, red. prof. dr. Srečko Devjak v imenu naše fakultete kot akademskega partnerja.

Organizacija projekta poteka pod okriljem družbe SOFOS, katerega izvršna direktorica je naša predavateljica, doc. dr. Danijela Brečko, dogodek pa je povezovala naša študentka, kolegica Karolina Destovnik.

Na konferenci smo se posvetili tokratni tematiki Vodenju za dvig organizacijske energije, kjer smo odkrivali zakonitosti sproščanja potencialov zaposlenih v tretjem tisočletju, predstavili rezultate nacionalnega merjenja Organizacijske energije 2018 in podelili  priznanja za najboljši indeks Organizacijske energije ter izmenjali izkušnje z dobitniki priznanj.

Na podlagi opravljene raziskave je bilo ugotovljeno, da se organizacijska energija v Sloveniji  izboljšuje.

Rezultati Nacionalnega merjenja organizacijske energije 2018 so pokazali, da se organizacijska energija v Sloveniji zadnja tri leta nenehno izboljšuje. Enotni indeks organizacijske energije znaša  se je v letu 2018 povzpel  na 2,52 (leta 2017 je znašal 2,18 točke), kumulativno za obdobje treh let pa znaša 2,20 (lani  2,05),  kar v  primerjavi z najboljšimi  evropskimi podjetji še vedno predstavlja znaten primanjkljaj.

V raziskavo je bilo do sedaj v Sloveniji vključenih 10.897 posameznikov  in 128  organizacij iz zasebnega kot tudi javnega sektorja, ki so jih razvrstili vzdolž petih globalnih panog: Storitve, Izdelki široke rabe in industrijski izdelki, Finančne storitve, Tehnologija, informacije/komunikacija in razvedrilne dejavnosti ter Energetika in komunalne storitve.

In kje je najboljša energija?

Najboljšo energijo v letu 2018 izkazujejo velika  podjetja, med panogami pa je v povprečju največ energije v sektorju Tehnologija, informacije/komunikacija in razvedrilne dejavnosti, kjer so v letu 2018 namerili tudi posamični najvišji indeks. Zagotovo pa je največje presenečenje letošnjega leta  javni sektor, kjer so prvič namerili višji povprečni indeks kot v gospodarstvu.

Več o konferenci in tudi o letošnjih nagrajencih za najboljši indeks v posamezni panogi najdete tukaj.

V okviru projekta je nastal tudi zbornik Vodenje za dvig organizacijske energije. Vabljeni k branju!


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis