Spomladanski seminar: Izračun plače in priprava plačilne liste - MLC
2. april 2019 ob 17.00 uri Izvajalec: viš. pred. mag. Ivan Kranjec

Spomladanski seminar: Izračun plače in priprava plačilne liste

SPOMLADANSKI SEMINAR: IZRAČUN PLAČE IN PRIPRAVA PLAČILNE LISTE

Na našem prvem spomladanskem predavanju s praktično delavnico bomo pogledali, kako je sestavljena plačilna lista ter katere podatke potrebujemo za njeno pripravo.

IZVAJALEC:

MAG. IVAN KRANJEC, odvetnik in davčni svetovalec, tudi višji predavatelj na MLC Ljubljana in nosilec predmeta Osnove davčnega prava.

Namen in vsebina seminarja:

Udeleženci bodo pridobili vpogled v vrsto tem in področij, ki jih je treba poznati za pripravo enostavne plačilne liste: prispevki, dohodninska lestvica, olajšave, povračila stroškov itd. Pogledali si bomo, kako so povezani neto plača, bruto plača in strošek delodajalca, primerjali izračune ob različnih vhodnih parametrih (npr. dodatne olajšave) ter se dotaknili tematike bonitet.

Komu je seminar namenjen?

Vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s kadrovskim področjem, imajo lastna podjetja ali razmišljajo o njih ter potrebujejo znanje s področja izračuna plač ter že poznajo nekatere osnovne pojme z davčnega področja (samostojnim podjetnikom, direktorjem malih gospodarskih družb, računovodjem) in ostalim, ki jih ta vsebina zanima.

Program seminarja:

1.       Pregled sestavnih delov plačilne liste (prispevki, dohodninska lestvica, olajšave, povračila stroškov itd.)

2.       Pregled glavnih pojmov (bruto in neto plača, strošek delodajalca itd.)

3.       Praktična primerjava izračunov ob različnih vhodnih parametrih

4.       Bonitete

Priporočilo za udeležbo na seminarju:

Udeležencem priporočamo, da imajo s seboj prenosne računalnike, saj bodo na voljo tudi osnutki izračunov plače, v katerih bomo lahko preko računalnika skupaj spreminjali postavke in parametre, ter iskali razlike.

Način in obseg: predavanje s praktično delavnico, ki traja 3 šolske ure.
KDAJ: torek, 2. april 2019 ob 17. uri
KJE:  MLC FAKULTETA ZA MANAGEMENT IN PRAVO LJUBLJANA, TRŽAŠKA 207, LJUBLJANA

BREZPLAČNI SEMINAR (tudi brezplačno parkiranje) – vljudno vabljeni!

Prejmete potrdilo o udeležbi na seminarju!

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis