Založba MLC Ljubljana

Upravne pogodbe

Prelistate jo lahko TUKAJ.

Urednik: doc. dr. Aleksij Mužina

Avtorji: as. Žiga Rejc, mag. Marko Žvipelj, doc. dr. Aleksij Mužina, as. dr. Klemen Pohar, mag. Janez Tekavc, mag. Janja Ceglar

Avtor predgovora: izr. prof. dr. Marko Novak

Recenzenta: izr. prof. dr. Janez Čebulj, doc. dr. Luigi Varanelli

Izdala: MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana

1. izdaja, april 2019

Enotna cena knjige: 58 EUR*

Cena za študente MLC Ljubljana: 15 EUR*

Cena za ostale študente: 30 EUR*

*stroški pošiljanja niso vključeni

Opis:

V znanstveni monografiji Upravne pogodbe so se pod uredniško taktirko doc. dr. Aleksija Mužine, sicer znanega slovenskega pravnika, specialista za področje upravnega pogodbenega prava, tudi nekdanjega predsednika Državne revizijske komisije, zbrali pravniki praktiki, specialisti za področje upravnih pogodb. Pri tem so obdelali splošno naravo takšnih javno reguliranih pogodb, se posvetili pogodbi o izvedbi javnega naročila, koncesijski pogodbi, urbanistični pogodbi, razlastitveni pogodbi, pogodbi o upravljanju in razpolaganju z javnim stvarnim premoženjem ter pogodbi o prodaji in pogodbi o zakupu kmetijskega zemljišča.

Knjiga Upravne pogodbe črpa spoznanja ne le iz bogatega teoretičnega znanja avtorjev, temveč tudi iz njihovih izkušenj ne le na teoretično-raziskovalnem področju, temveč tudi na pedagoškem in svetovalnem področju, katerega rezultat so praktične izkušnje, pridobljene s sodelovanjem pri nastajanju in formalnem oblikovanju javnopravnih razmerij na obravnavanih področjih.

Ob pomanjkanju tovrstne literature na slovenskem pravnem knjižnem trgu, bo ta knjiga nepogrešljiv pripomoček za vsakogar, ki želi izpiliti svoje znanje na tem področju in uspešneje reševati praktične primere.   Namenjena je najrazličnejšim strokovnjakom in pravnikom, ki se želijo bolj specialno seznaniti s temi vsebinami. Obenem je pomemben učni pripomoček v pravnih in sorodnih akademskih okoljih, kjer se predava predmet Upravno pogodbeno pravo. Na takšen način bo bogato znanje avtorjev skozi njihove prispevke v knjigi uspešno preneseno na generacije študentk in študentov, prihodnjih strokovnjakov na tem področju.

Osnove podjetniških financ

Prelistate ga lahko TUKAJ.

 

Avtor: doc. dr. Srečko Devjak

Recenzent: zaslužni prof. ddr. Janez Usenik

Enotna cena knjige: 15 EUR

Elektronska izdaja, januar 2020

Opis:

Učbenik »Osnove podjetniških financ« avtorja doc. dr. Srečka Devjaka je napisan kot učni pripomoček za slušatelje predmetov s področja podjetniških financ. Učbenik obsega 12 poglavij, ki pojasnjujejo pomen financ za podjetje in namen finančne funkcije v podjetju ter pojasnjujejo pojme kot so finančni trgi, institucije, produkti, tveganje in donosnost, vrednost denarja v času, finančno načrtovanje. Učbenik obravnava tudi ocenjevanje denarnih tokov pri dolgoročnih naložbah, investicijske odločitve ter ocenjevanje kreditne sposobnosti podjetja s praktičnimi primeri. Avtor je snov sistematično nadgrajeval ter postopoma vpeljeval in razjasnil pojme, ki se pojavljajo na področju financ in jih tudi ilustriral z več obširnimi primeri.

Računovodstvo

Prelistate ga lahko TUKAJ.

 

Avtorica: doc. dr. Lidija Robnik

Recenzent: doc. dr. Branko Mayr

Enotna cena knjige: 15 EUR

Elektronska izdaja, januar 2020

Opis:

Visokošolski učbenik »Računovodstvo«, avtorice doc. dr. Lidije Robnik je namenjen študentom neračunovodskih usmeritev. Učbenik je strukturiran v 7 temeljnih poglavij, ki obravnavajo: temelje računovodstva (računovodstvo in poslovni sistem, poslovni proces in poslovne funkcije, informacijsko dejavnost in pomen računovodstva v podjetju), organizacijo delovnega procesa in izvajanje del v računovodstvu, računovodske listine in poslovne knjige, računovodska poročila, ekonomske kategorije, ki jih spremlja računovodstvo ter pomen računovodskih informacij, ki so razvidne v računovodskem poročilu. V učbeniku so podrobneje prikazani tudi uporabniki računovodskih informacij.

Kreativnost in profesionalni razvoj

Prelistate ga lahko TUKAJ.

 

Avtorica: pred. Sabina Vlašić, mag.

Recenzent: doc. dr. Danijela Brečko

Enotna cena knjige: 15 EUR

Elektronska izdaja, julij 2020

Opis:

Učbenik »Kreativnost in profesionalni razvoj« avtorice Sabine Vlašić, mag. je napisan kot učni pripomoček za slušatelje predmeta Profesionalni razvoj I.

Učbenik Kreativnost in profesionalni razvoj je nastal na prepričanju, da se kreativnosti lahko naučimo. Svojo podlago ima v večletnem proučevanju področja kreativnosti, preizkušanju in prenašanju teorij v prakso. Sestavljen je iz sedmih poglavij, ki skupaj tvorijo zaokroženo celoto in kreativnost predstavijo tako iz teoretičnega kot iz praktičnega vidika. Učbenik je praktično naravnan, zato se teorija prepleta s številnimi  vajami. Bralci si lahko ogledajo tudi videoposnetke o kreativnosti, do katerih lahko dostopajo z neposrednimi povezavami navedenimi v knjigi.

Informacije in naročila:

 

MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

E-naslov: info@mlcljubljana.com

Telefonska številka: 051 664 405

ALI preko prijavnega obrazca:

    * Označena polja so obvezna.

    Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

    Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

    Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

    Kontakt in vpis